» Отдых » Новости туризма

Болгарія приймає все більше туристів

    всего 84291 отеля

Болгарія приймає все більше туристів

У 2010 році Болгарію відвідало 8374034 туриста, турпотік зріс на 6,4%. Більшість гостей, 70%, приїхали з країн Євросоюзу. Кількість російських туристів, що вибрали відпочинок в Болгарії в минулому році, склало 378 382 людини.

Тільки в січні і лютому 2011 року потік гостей із Росії виріс на 35% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Для того щоб нашим мандрівникам було ще простіше відвідати цю країну, Болгарія відкриває додатковий візовий центр у Саратові. Зараз росіяни можуть подавати документи у візові центри, розташовані в Москві, Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Ростові-на-Дону і Казані.

За словами Ангела Георгієва, що представляє Болгарію в консульських питаннях, в майбутньому літньому сезоні також будуть діяти деякі полегшення візового режиму. Зокрема, продовжиться безкоштовна видача віз для дітей до 18 років, що відправляються в оздоровчі табори Болгарії, а для організованих туристів, як і раніше буде діяти прискорена процедура видачі віз.

Болгарія пропонує цілорічні можливості відпочинку; в країні популярні релігійний, культурно-історичний, гірськолижний, морський, spa-і екологічний види туризму.

Lonely Planet включив Болгарію в десятку країн, які обов'язково слід відвідати в 2011 році. Крім того, видання поставило країну на п'яте місце серед держав, найкраще зберегли власну автентичність.

Нещодавно Болгарія шляхом інтернет-голосування вибрала десять своїх найцікавіших об'єктів, і вони стануть "обличчям країни" для популяризації відпочинку. Критеріями вибору були унікальність і розпізнавання об'єкта. Перше місце в рейтингу зайняв курорт Старий Созопол.

Також в число "Десяти чудес Болгарії" увійшли Перперікон, Несебир, Белоградчікскіе скелі і фортеця, Мадарський кіннотник і Шуменський фортеця, римське місто Деултум, архітектурно-археологічний парк Царевец та інші цікаві місця. Пам'ятки, яким користувачі віддали перевагу, отримають пріоритетне фінансування.
14 марта 2011, 14:33





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт