» Отдых » Новости туризма

У Болгарії знайдені останки ще одного вампіра

    всего 84291 отеля

У Болгарії знайдені останки ще одного вампіра

У минулому році при розкопках в болгарському Созополі було виявлено унікальне поховання, що стало туристичною визначною пам'яткою. Зараз аналогічну знахідку археологи зробили в іншому стародавньому місті - Перперикон ( 15 кілометрів на схід Кирджалі ). Вона також може зацікавити туристів.

Мова йде про так званих " останках вампірів " : тілах, простромлених залізними предметами. Інтерес до созополскому захоронення проявляють туристи з Великобританії, Німеччини, Росії та США. Надалі ці знахідки планується помістити в Національний музей столиці країни.

Тепер же " брат- близнюк " був виявлений при розкопках в Перперикон. Цей стародавній фракийский місто і важливий центр Візантійської імперії розташований у східних Родопах на 470 - метровому скелястому пагорбі. За словами археологів, поховання датується ХІІІ- XIV століттями, а знайдений у могилі чоловік загинув у віці 35-40 років. Як і у останків з Созопола, в лівій стороні кістяка, між шиєю і грудьми, забитий масивний леміш (гострий наконечник плуга ).

Археологи підкреслюють, що хоча на території Болгарії виявлено вже близько 100 скелетів із залізними кілками в грудях - в даному випадку знахідка унікальна, оскільки в тіло вбитий саме леміш: традиційне для Болгарії ритуальне знаряддя по захисту від вампіризму.
03 сентября 2013, 16:19





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт