» Отдых » Новости туризма

Гельсінкі зробить район півострова Хернесарі туристичним

    всего 84291 отеля

Гельсінкі зробить район півострова Хернесарі туристичним

Департамент з міського планування Гельсінкі розглядає сім проектів розвитку півострова Хернесарі (Hernesaari). Їх метою є "пожвавлення" цього району ще до того, як там почнеться житлова забудова.

Зараз півострів, розташований на півдні міста, відомий в першу чергу круїзним терміналом, куди прибуває більше половини міжнародних лайнерів, пришвартовувалися у фінській столиці. Щорічно термінал обслуговує близько 300 тисяч туристів.

Район чекає безліч змін. На його центральній площі планується проводити великі міські заходи, а також організувати тут торгівлю сувенірами, виробами народного промислу та іншою продукцією.

Вже до літа цього року на східному узбережжі півострова з'явиться пристань для водних трамвайчиків. Завдяки цьому пасажирам круїзних лайнерів буде легше дістатися до Торгової площі та фортеці Суоменлінна, повідомляє міський портал.

У приміщенні колишнього промислового залу розміститься "село майстрів". При цьому зовнішня стіна будівлі шириною 170 метрів і висотою 35 метрів повинна перетворитися на масштабне художнє полотно, вітає прибувають в місто гостей.

У числі найцікавіших об'єктів - дизайнерські сауни, які побудують поблизу нової пристані. Кожна з саун, крім свого прямого призначення, також буде радувати око оригінальним зовнішнім виглядом. Відомо, наприклад, що одна з саун матиме форму вежі. Втіленням ідеї займеться архітектурне бюро Avanto. Фінансування здійснюватиметься в рамках проекту "Гельсінкі - світова столиця дизайну 2012".
14 марта 2011, 12:31





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт