» Отдых » Новости туризма

Авіакомпаніям дозволили літати в хмарах попелу

    всего 84291 отеля

Авіакомпаніям дозволили літати в хмарах попелу

Влада Великобританії встановили нові правила безпеки польотів. Літакам дозволили літати в хмарах попелу, правда, авіакомпаніям доведеться отримати у розробників двигунів гарантію на те, що механізми впораються з вулканічним пилом. Нові правила набувають чинності з 12 годин 18 травня (за лондонським часом, тобто, с15. 00 за московським), повідомляє BBC.

Літати в більш щільних хмарах попелу, ніж дозволялося досі, літаки зможуть обмежений час, але і це великий крок у бік нормалізації авіасполучення з Великобританією і Північно-Західною Європою, які все частіше виявляються під хмарами вулканічного пилу, що викидається Ейяфьятлайокудлем.

Влада Великобританії пішли на послаблення режиму безпеки під натиском авіакомпаній, які зазнають величезних збитків через скасування рейсів і вважають, що закриття повітряного простору через попіл - надмірно гостра реакція. Дійсно, всі зафіксовані раніше неполадки в системах літаків і зупинки двигунів були зафіксовані, коли лайнери пролітали в дуже щільному хмарі попелу або неподалік від жерла діючого вулкана. Правда, візуально щільність попелу в атмосфері з літака не визначити, так що авіаторам при виборі і розрахунку маршруту польоту доведеться покладатися на комп'ютерні прогнози, дані метеорологічних зондів і космічні знімки. Нові правила допоможуть скоротити число небезпечних зон і відкрити аеропорти. Нагадаємо, що за минулий місяць через виверження вулкана було скасовано понад 100 тисяч авіарейсів.

Але не тільки вулкан загрожує регулярному авіасполученню з Великобританією. Льотчики та бортпровідники British Airways збиралися провести серію страйків, яка в цілому повинна була тривати 20 днів. Причому перша акція протесту була запланована з 18 по 20 травня. Лондонський суд виніс рішення, що забороняє екіпажам авіакомпанії проводити страйки, оскільки профспілка Unite допустив порушення повідомлення своїх членів про підсумки голосування по акціях протесту, передає Reuters.
18 мая 2010, 16:08
http://turist.rbc.ru





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт