» Отдых » Новости туризма

Шахта, з якої два місяці рятували чилійських гірників, стане музеєм

    всего 84291 отеля

Шахта, з якої два місяці рятували чилійських гірників, стане музеєм

На місці шахти Сан-Хосе в чилійському місті Копіапо, де недавно під завалів звільнили гірників, які мучилися два місяці під землею, з'явиться музей. Зруйнована шахта і "табір надії", який розбили поряд родичі і друзі 33 шахтарів, будуть законсервовані. На думку представників турбізнесу, знайдеться чимало охочих відвідати це місце.

Як повідомляє Lenta. ru, головними експонатами музею можуть стати рятувальна капсула, в якій гірників піднімали на поверхню, і записка, за допомогою якої заблоковані під землею шахтарі дали про себе знати.

Аварія на шахті сталася 5 серпня. 33 людини залишилися на глибині 700 метрів. Довгий час про них нічого не було відомо. Однак 17 серпня рятувальники, які здійснювали бурильні роботи на зруйнованій шахті, побачили прив'язану до кінця бура записку, що повідомляла про те, що 33 людини живі і знаходяться в укритті. Було вирішено пробити спеціальний шурф для витягання шахтарів. Весь цей час їжа і предмети першої необхідності доставлялися гірникам через отвір, пророблений буром. 13 жовтня в укриття спустили рятувальну капсулу, і шахтарів по одному витягли на поверхню.
15 октября 2010, 15:39





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт