» Отдых » Новости туризма

Єгипет обходить Туреччину за популярністю

    всего 84291 отеля

Єгипет обходить Туреччину за популярністю

З січня по вересень в Туреччині побувало більше 19,6 мільйона іноземних туристів. Найбільше гостей сюди приїхало з Німеччини (2,8 мільйона чоловік) і Росії (понад 2,3 мільйона). Такі дані надало Міністерство культури і туризму Туреччини.

В Анталью їде приблизно 40% всіх іноземних туристів, у Стамбул - майже 17%, на захід країни, узбережжя Егейського моря, - 16%, повідомляє Інтерфакс. Росіяни переважно (90%) вибирають відпочинок в Антальї.

При цьому, якщо загальносвітовий інтерес до Туреччини спадає (так, в серпні тут відзначено зменшення турпотоку на 1%, до 3,7 мільйона чоловік), то попит з боку Росії, навпаки, зростає. У серпні на курортах Туреччини побувало 547 тисячі російських туристів, що майже на 8% більше, ніж у той же місяць минулого року.

Як свідчать дані статистики, на частку Росії припадає майже 15% від усіх туристичних прибуттів, тобто практично кожен 7-й іноземний турист у Туреччині - наш співвітчизник.

Разом з тим результати найближчого конкурента Туреччини, Єгипту, краще. За перші 6 місяців поточного року кількість російських туристів, що відвідали курорти цієї країни, досягло 1437000000 чоловік, збільшившись на 70% в порівнянні з показниками аналогічного періоду 2009 року.
15 октября 2010, 13:38





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт