» Отдых » Новости туризма

Єгипет очікує від туризму 17%-ного зростання доходів

    всего 84291 отеля

Єгипет очікує від туризму 17%-ного зростання доходів

Скарбниця одного з семи чудес світу - пірамід Гізи, Єгипет розраховує до кінця нинішнього року додати 17% до доходів туристичної галузі, орієнтуючись на те, що світова економіка поступово вивільняється з пут фінансової кризи. З таким прогнозом виступив Міністр з туризму країни Зохейр Гарань (Zoheir Garranah).

Доходи туристичної галузі будуть знаходитися в межах 12. 6-13 млрд. доларів. «Головне, щоб збулися всі плани щодо ф'ючерсної броні», - уточнив Гарань в інтерв'ю, яке він дав зі свого каїрського офісу 7 жовтня. Для порівняння: в 2009 році Єгипет заробив на туризмі 10. 8 млрд. доларів.

  «Сьогодні ми працюємо в сто разів завзятіше в порівнянні з тим, як це було до кризи 2008 року», - говорить Гарань, згадуючи про «калатала», які, як грім серед ясного неба впали на єгипетський туризм в останні роки, а серед них біржовий обвал євробондів і виверження вулкана в Ісландії.

За словами міністра, туризм забезпечує роботою 12. 6% єгиптян. За прогнозами аналітиків, що представляють «EFG-Hermes Holding SAE» і Єгипетський інвестиційний банк, цього року туризм принесе в державну скарбницю 12. 2 млрд. доларів. Фахівці інвестиційного банку «CI Capital» обіцяють, що доходи залишаться в межах 12 млрд. доларів.

Нарівні з прямими іноземними інвестиціями та доходами від оренди Суецького каналу, туризм сприяв піднесенню економіки самої густонаселеної країни арабського світу. Зростання протягом трьох останніх фінансових років (відлік ведеться з червня 2008 року) склав 7%. З червня 2008 по червень 2009 року зростання сповільнилося до 4. 7%. У наступні 12 місяців цифри пішли в гору і досягли 5. 3%.

Крім культурно-історичних пам'яток, Єгипет приваблює туристів сонцем, піском і купаннями на узбережжі Червоного моря. До речі, Росія лідирує серед генераторів єгипетського туристичного ринку. За нею йдуть Німеччина, Великобританія, Італія, Франція, Україна, Польща і низка інших країн.

«Якщо говорити про інфраструктуру, то ми на правильному шляху», - говорить народився в 1959 році Гарань. «Наш туристичний продукт бездоганний. Плюс в нашому арсеналі природне розмаїття ».

За словами глави туристичної галузі, країна проводить активну реконструкцію всіх своїх аеропортів. Мета - забезпечити прийом зростаючого турпотоку. Цьому ж сприяє зведення додаткових 212. 000 готельних номерів, що дозволить готельного сегменту подвоїти свою пропускну спроможність протягом найближчих п'яти років.

У лютому власник єгипетської курортно-готельної мережі «Albatros» Камель Абу Алі (Kamel Abu Ali) зробив заяву про те, що на 2011 рік у нього запланований запуск першого пілотного проекту, покликаного довести до 12. 000 (+100%) число готельних номерів, що належать компанії. Про своїх проектах повідомив і найбільший в Єгипті девелопер холдинг «Talaat Moustafa Group», який має намір відкрити ще два об'єкти, які будуть передані в управління готельного бренду «Four Seasons». Один відкриється в Луксорі, інший (проект «Madinaty») розкриє свої двері в передмістях Каїра.

За словами Гаранаха, в 2011 році Єгипет розраховує залучити в країну понад 16 млн. туристів, а до бюджету - понад 14 млрд. доларів. «Все повертається на круги своя. Все ця криза 2008 року. А то ми б уже сьогодні мали шестандцятимільйонні турпотік », - резюмує він.
15 октября 2010, 13:33





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт