» Отдых » Новости туризма

Під Альпами прорили найдовший у світі тунель

    всего 84291 отеля

Під Альпами прорили найдовший у світі тунель

У Швейцарії завершилося прокладання найдовшого в світі залізничного тунелю, який простягнувся на 57 кілометрів під гірським перевалом Сен-Готард.

Як повідомляє Бі-бі-сі, сьогодні вдень гігантський тунелепрохідний комплекс пробив останні сантиметри скельної породи, зв'язавши між собою дві частини споруджуваного тунелю. Пряму трансляцію урочистої події в прямому ефірі вели швейцарські телеканали.

Тунель почали рити 14 років тому, а для поїздів він відкриється в 2017 році. На спорудження підземного ходу було витрачено близько $ 10 млрд. У роботах брали участь 2,5 тисячі чоловік. Вісім з них загинули під час спорудження тунелю.

Його прокладка велася з двох боків: з півночі з боку Ерстфельда (кантон Урі), з півдня - від Бодио (Тічино). В ході робіт було витягнуто 24000000 тонн гірської породи, яких вистачило б на будівництво п'яти пірамід Хеопса.

Довжина виритого тунелю на три з гаком кілометра перевищує протяжність тунелю Сейкан (53,85 кілометра), який пов'язує японські острови Хонсю і Хоккайдо. Також з ним не може змагатися знаменитий Євротунель під Ла-Маншем, довжина якого складає 50,4 кілометра.

У новому тунелі поїзди прямуватимуть в протилежних напрямках. Швидкісні пасажирські поїзди зможуть рухатися зі швидкістю 250 кілометрів на годину, а вантажні потяги - 160 кілометрів на годину. Завдяки рекордному по довжині тунелю час подорожі з Цюріха до Мілана скоротиться на 1 годину 15 хвилин - до 2 годин 40 хвилин.

На думку швейцарської влади, запуск тунелю дозволить скоротити гігантські пробки, які періодично виникають перед в'їздом в розташований по сусідству автомобільний тунель під перевалом Сен-Готард, особливо в дні відпусток і канікул. Крім того, це дозволить наносити менше шкоди альпійської природи.
15 октября 2010, 18:05





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт