» Отдых » Новости туризма

SWISS позбавила безкоштовного провозу багажу пасажирів, що летять за мінімальними тарифами

    всего 84291 отеля

SWISS позбавила безкоштовного провозу багажу пасажирів, що летять за мінімальними тарифами

Авіакомпанія SWISS ввела нову тарифну систему. Вона позбавила безкоштовного провозу багажу пасажирів, які купують квитки по мінімальному тарифу на європейських маршрутах, у тому числі російських. Введення схожих правил очікується найближчим часом також в Lufthansa і Austrian.

При цьому права безкоштовного провозу багажу за мінімальним тарифом Light позбавлені всі пасажири, включаючи елітних учасників усіх рівнів програми лояльності Miles & More та інших програм альянсу Star Alliance. Таким чином, якщо Lufthansa і Austrian вчинять так само, привабливість Miles & More значно знизиться. Більше того, існує небезпека, що за прикладом таких великих європейських перевізників аналогічні правила можуть ввести і інші авіакомпаніі. Разніца в ціні між тарифом Light (не включає багаж і попередній вибір місця) і наступним тарифом Classic (що включає, крім двох цих послуг, також можливість зміни рейсу з доплатою) становить завжди 20 євро (або 25 швейцарських франків) в одну сторону. Ціна провезення одного місця багажу складає 15 євро (19 франків). Таким чином, пасажири з багажем, яким не потрібна можливість зміни рейсу і попередній вибір місця, цілком можуть вибрати тариф Light і заплатити за багаж, заощадивши 5 євро порівняно з тарифом Classic. Проте слід мати на увазі, що багаж слід додавати в бронювання заздалегідь. В аеропорту додавання того ж багажу обійдеться вже в 30 євро (35 франків). Друге місце у всіх випадках коштує втричі дорожче первого. Предварітельний вибір місця коштує 10 євро (12 франків) за звичайне крісло і 17 євро (25 франків) за перші ряди. Безкоштовно вибрати місце в будь-якому випадку можна буде під час реєстрації, проте слід пам'ятати, що при новій системі кращі місця вже можуть бути розібрані пасажирами, що летять по тарифам Classic і Flex. Пасажиру, який бажає і здати багаж, і вибрати місце заздалегідь, переважно бронювати тариф Classic, де обидва сервісу вже включені (при цьому вибрати безкоштовно можна тільки звичайне місце). Интересно, що на обох основних тарифах - Light і Classic - передбачені однакові нарахування в програму лояльності Miles & More. Майже завжди вони складуть лише 125 миль за польотний сегмент. Таким чином, нарахування за обома тарифами нікчемні й вибір більш дорогого нічого не дає учасникам Miles & More, що також не додасть їй привабливості. Для самого високого тарифу економ Flex нарахування лише на 50% вище, тобто все одно складають смішні 188 миль (раніше - до 1250 миль). Іншими словами, для пасажирів економ SWISS участь у Miles & More в більшості випадків втрачає всякий сенс.

Тариф Flex дорожче Classic на 30-100 франків за сегмент. Він відрізняється також можливістю безкоштовної зміни рейсу (однак зі сплатою різниці в тарифі, якщо вона є) і повернення квитка зі штрафом. Його пасажири можуть також безкоштовно вибирати місце в перших рядах. Новая система введена 23 червня і діє для всіх рейсів, включаючи вирушають сьогодні. Вона поширюється на всі європейські маршрути, в тому числі російські. Для квитків, куплених раніше 23 червня, діють колишні правила.
23 июня 2015, 20:47





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт