» Отдых » Новости туризма

Візовий бар'єр позбавляє Європу туристів

    всего 84291 отеля

Візовий бар'єр позбавляє Європу туристів

Європейська асоціація туроператорів (ETOA) провела цікаве дослідження, результатом якого став висновок: необхідність отримання віз і пов'язані з цим складнощі стали причиною того, що понад 460 тисяч туристів із різних держав відмовилися від своїх планів відвідати Європу в 2009 році.

Через втрату такої кількості потенційних клієнтів туристичний ринок Великобританії, Ірландії та інших європейських країн недоотримав у минулому році, за найскромнішими оцінками, майже півмільярда євро, повідомляє РІА "Новости".

При цьому мова навіть не йде про відмови у візі. Туроператори встановили, що безліч туристів відлякують самі візові процедури. Серед основних проблем, що виникають при отриманні віз, називаються заповнення анкети на мові приймаючої сторони і великі терміни обробки заяв.

Зокрема, через необхідність виконати всі візові вимоги 26% китайців, 24% філіппінців, по 21% індонезійців і індійців відмовилися від своїх планів з'їздити до Європи. Цікаво, що, за даними ETOA, тільки 3% росіян і жителів України не захотіли поїхати в європейські країни через складнощі отримання віз.

Можливо, дані щодо Росії не зовсім вірні. Так, за підрахунками Росстату, в першому півріччі 2010 року в Єгипті побували 1140000 росіян. 923 000 російських туристів прийняла за цей період Туреччина. А серед європейських країн з візовим режимом і можливостями курортного відпочинку саму верхню строчку цього списку займає Італія: 194000 гостей з Росії. Відпочинок в іншій популярній пляжної країні Європи, Іспанії, вибрали 155 000 росіян. Наші туристи масово їдуть до Єгипту і Туреччини не лише через дешевизну відпочинку, але в першу чергу через можливість відправитися туди в будь-який момент, без необхідності виконання тривалих паперових процедур.

ETOA була створена в 1989 році групою європейських туроператорів. Зараз організація об'єднує понад 450 провідних представників тургалузі, що займаються в'їзним туризмом на європейському напрямку.
13 октября 2010, 17:14





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт