» Отдых » Новости туризма

У Лісабоні планують ввести податок на туристів

    всего 84291 отеля

У Лісабоні планують ввести податок на туристів

Мерія Лісабона готується ввести податок для приїжджих туристів для залучення додаткових фінансових коштів у галузь, йдеться про суму в розмірі 13 млн. євро. Представники місцевого туризму виступають проти даного нововведення, так як щорічно і так інвестують «кругленьку» суму в туристичну інфраструктуру міста, а додаткові податки неодмінно призведуть до підвищення вартості проживання та зменшення кількості туристів. Однак російські туроператори не побоюються зниження турпотоку в Португалію з цієї причини. Куди більш серйозний вплив на російський турпотік може надати підвищення в Португалії місцевого ПДВ, яке торкнеться всіх сфер економіки країни.

Так, за пропозицією діючого мера столиці Португалії Антоніу Кошта, в момент прибуття в Лісабон туристу доведеться одноразово заплатити 1 євро, а за кожну ніч, проведену в готелі, доведеться викласти ще по 1. 9 євро. Також податок не обійде стороною численні хостели, де туристу доведеться заплатити по 0. 2 євро за кожну ніч, передає «The Portugal News». Тим самим мерія планує залучати додаткові 13 млн. євро щорічно. Однак місцеві готельєри зустріли цю пропозицію в багнети, оскільки вони щорічно інвестують в місцевий туризм € 6 млн, а нові податки можуть призвести до підвищення цін на проживання та зниження конкурентоспроможності Лісабона на тлі інших туристичних столиць світу.

Однак російські туроператори не поділяють тривог своїх португальських колег. «На мій погляд, введення податку не вплине на турпотік з Росії, до того ж Португалія не є країною бюджетного розміщення. Також варто відзначити, що в цілому ряді країн уже введені подібні податки, і у випадку з Португалією це може лише самим незначним чином позначитися на іміджі країни », - вважає Олена Миролюбова, старший менеджер по Португалії туркомпанії« Квінта тур ». Подібну точку зору поділяють і в туркомпанії «ІнтерЮніон», де розповіли, що португальський перевізник «TAP Portugal» нещодавно ввів новий паливний збір. «Починаючи з 1 жовтня авіакомпанія« TAP Portugal », яка є монополістом на напрямку Лісабон-Москва, ввела паливний збір у розмірі 20 євро з кожного туриста, а введення туристичного податку може тільки погіршити ситуацію. Адже за умови прийняття даних заходів туристам доведеться переплачувати зайві 50 євро, що складає приблизно 10% від ціни перельоту. А це вже суттєва сума », - повідомила директор туркомпанії« ІнтерЮніон »Наталія Жетнухіна.

Куди більш значний вплив на турпотік може надати інша і більш радикальна міра, яка зараз обговорюється в Португалії. Влада країни розглядає можливість збільшення ПДВ, що непрімено зробить негативний вплив на ціни всередині країни, вважають в туркомпанії «Валтекс Тревел». «Введення податку на туристів, найімовірніше, не позначиться на кількості російських туристів, так як 30 євро податку від двотижневого туру складає від 1 до 3% його вартості. Таким чином, мерія Лісабона намагається мінімізувати бюджетний дефіцит міста. Куди більш серйозні побоювання у нас викликає бажання португальських влади підняти ПДВ з 21 до 23%, що неодмінно позначиться на ціні перевезення, проживання та всього іншого », - розповів кореспонденту інфогруппи« Турпром »Фелікс Дубовицький, директор туркомпанії« Валтекс Тревел ».
13 октября 2010, 16:42





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт