» Отдых » Новости туризма

Електронний квиток став бланком суворої звітності

    всего 84291 отеля

Електронний квиток став бланком суворої звітності

У сфері туризму додався новий документ суворої звітності - маршрут/квитанція електронного квитка. Так, відповідно до Наказу Мінтрансу Росії від 18 травня 2010 р. N 117 маршрут/квитанція електронного пасажирського квитка та багажної квитанції була затверджена як документ суворої звітності при готівкових грошових розрахунках та розрахунках із застосуванням платіжних карток організацій і індивідуальних підприємців з пасажирами. Наказ № 117 набув чинності з 10 липня 2010 р.

Представники фінансового відомства також вважають, що при продажу електронних квитків застосування ККТ не потрібний (Лист Мінфіну Росії від 09. 08. 2010 р. № 03-01-15/6-179 «Про застосування контрольно-касової техніки при продажу проїзних квитків). «Таким чином, організації та індивідуальні підприємці, що реалізують авіаперевезення за готівковий розрахунок і по платіжних картах можуть використовувати маршрут/квитанцію електронного пасажирського квитка як бланка суворої звітності без застосування контрольно-касової техніки», - пояснила кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» Олена Іванова, керівник юридичної компанії «Аудит-Контур Плюс».

Однак, як зазначила експерт, продавати авіаперевезення за готівковий розрахунок із застосуванням в якості БСО маршрут/квитанції можуть агентства і турфірми, які бронюють місця через систему бронювання та мають у ній свій номер. Якщо вартість замовлення пасажира включає додаткові послуги агентства або турфірми, тобто перевищує вартість замовлення, зазначену в маршрут/квитанції, то слід застосовувати ККТ.

Додамо, що на думку Олена Іванової, в разі реалізації авіаквитків в складі турпродукту, при готівкових розрахунках з населенням можна застосовувати БСО «Туристська путівка» (Наказ Мінфіну Росії від 09. 07. 2007 N 60н).

«Затвердження електронного квитка як документ суворої звітності дозволяє пасажирам купувати послуги по повітряному перевезенні і отримувати документ суворої звітності в офісі або будинку, роздрукувавши спрямовану на його електронну адресу маршрут/квитанцію електронного пасажирського квитка. Крім того, пасажири, яким необхідно підтвердити витрати на перевезення, наприклад, перед бухгалтерією, можуть використовувати для цього тільки квитанцію електронного авіаквитка », - додала експерт.
06 октября 2010, 15:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт