» Отдых » Новости туризма

Пошкоджена землетрусом фортеця на Гаїті буде відреставрована

    всего 84291 отеля

Пошкоджена землетрусом фортеця на Гаїті буде відреставрована

Розташована на півночі Гаїті фортеця Ла-Ферьер (Citadelle La Ferriere) буде відреставрована. Кошти у розмірі $ 363 тисяч виділив уряд США. Пам'ятник в числі інших будівель країни постраждав в результаті січневого землетрусу 2010 року.

Це не перший приклад допомоги уряду США карибської країні, повідомляє BuenoLatina. ru. За останні десять років тут реалізовано шість проектів, серед яких - створення культурного центру на базі старої в'язниці Жакмель і виконання аварійного ремонту колишнього Великого Ліцею в Порт-о-Пренсі.

Ла-Ферьер - найбільше фортифікаційна споруда Західної півкулі, побудоване в 1804-1817 роках на вершині 1000-метрової гори біля північного узбережжя Гаїті за наказом короля Анрі Крістофа.

Зведення фортеці, призначеної для огляду навколишніх долин і протистояння французьким загарбникам, зажадало від підданих короля титанічних зусиль. На будівництві було зайнято до 20 тисяч рабів. Фортеця була оснащена 365 артилерійськими знаряддями, і до цих пір в різних куточках цитаделі складовані гарматні ядра.

Це одна з головних визначних пам'яток Гаїті і пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вона зображена на марках і грошових знаках цієї держави.
02 октября 2010, 07:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт