» Отдых » Новости туризма

У Фінляндії будуть саджати у в'язницю за порушення антитютюнового закону

    всего 84291 отеля

У Фінляндії будуть саджати у в'язницю за порушення антитютюнового закону

У Фінляндії набув чинності найсуворіший в світі закон, що обмежує куріння.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я Фінляндії, антитютюновий закон обмежує присутність тютюнових виробів на прилавках і жорстко присікає поширення куріння серед дітей та молоді.

Відтепер в країні заборонено не лише продавати тютюнові вироби особам молодше 18 років, але і просто передавати їх іншим способом. Продавати ж недостатньо дорослим людям сигарети не можуть ані магазини, ані приватні особи. У МОЗ зазначають, що навіть одна сигарета, продана неповнолітньому, є злочином. Провинився потрібно буде сплатити штраф, або його можуть посадити у в'язницю на строк до шести місяців.

Згідно з новим законом, не можна палити у дитячих садах, учбових закладах і прилеглих до них територіях для прогулянок. Крім того, небажано куріння і в житлових масивах і на вулицях, де збирається багато людей.

У той же час влада зобов'язала власників готелів створити для курців вдесятеро менше номерів, аніж для некурящих постояльців.

Можливості ввезення в країну тютюнової продукції також істотно обмежили. Приватним особам можна провозити не більше 30 50-грамових пачок для власного користування. Передавати сигарети комусь заборонено навіть у якості подарунка.

Відтепер у Фінляндії не можна придбати тютюнові вироби в інтернеті. У майбутньому ж зображення з пачками сигарет зникнуть і з прилавків. З 2012 року покупці проситимуть продавців показати їм каталог з цінами на сигарети.

Купити сигарети також не можна буде у спеціальних автоматах. З 2015 року подібні вендингові апарати опиняться поза законом.

Нагадаємо, в січні жорстку заборону на куріння поза спеціально відведеними місцями була введена в ОАЕ. Влада цієї країни заборонила громадянам курити в громадському транспорті, закритих приміщеннях, храмах, навчальних і медичних установах, на стадіонах. Уряд також вирішив, що не можна курити в приватних автомобілях, що перевозять дітей у віці до 12 років.
01 октября 2010, 20:46





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт