» Отдых » Новости туризма

У Хакасії відкритий Музей петрогліфів

    всего 84291 отеля

У Хакасії відкритий Музей петрогліфів

Сьогодні в Хакасії відкривається довгоочікуваний Музей петрогліфів, що отримав назву "Малоарбатская пісаніцах". Його найважливішим експонатом є скеля з петрогліфами стародавньої Окуневської і більш пізніх археологічних культур Південної Сибіру.

Ці зображення вивчають на території Таштипского району Хакасії з XIX століття. За словами вчених, хакаські петрогліфи діляться на два великі періоди. Більш ранні зображення належать до Окуневської культурі (Южносибирская археологічна культура кочівників-скотарів бронзового століття, II тисячоліття до н. Е.. ). Пізні зображення наносилися з середини XVII століття і аж до початку XX століття. Місця розташування хакаських петрогліфів завжди відвідувалися туристами, а тепер співробітники музею будуть проводити тут екскурсії.

Крім того, як повідомляє РІА "Новости", вирішиться питання з охороною пам'ятника. У народі цю скелю називають «Скелею бажань". Люди приносять сюди записки, заштовхують ці папірці в розщілини скель, що заподіює шкоду малюнкам. Завдяки статусу музею стародавні камені отримають персональних сторожів.

"Малоарбатская пісаніцах" - перший музей, відкритий в Хакасії в рамках республіканської цільової програми розвитку культурного туризму та популяризації культурної спадщини. Сама програма розрахована до 2013 року. В її рамках до кінця року в республіці повинні з'явитися ще чотири музеї під відкритим небом.
03 сентября 2010, 13:13





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт