» Отдых » Новости туризма

Через місяць в готелях Єгипту туристів чекає овербукинг

    всего 84291 отеля

Через місяць в готелях Єгипту туристів чекає овербукинг

За даними Офісу з туризму Єгипту кількість російських туристів, що відвідали курорти цієї країни за перші 6 місяців поточного року, збільшилася на 70% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і досягло 1. 437 мільйона чоловік. А як заявив в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інфогруппи «ТУРПРОМ» міністр з туризму Єгипту пан Зухейр Гаррана, його країна планує в цьому році побити рекорд по російському турпотоку: очікується, що він перевищить планку в 3 млн осіб.

Туроператори підтверджують таке зростання турпотоку, причому до цих пір він відбувався на тлі порівняльної доступності готелів - дефіциту номерів гравці ринку не відчували з моменту початку кризи. Однак, через місяць на курортах Єгипту може початися овербукинг, перший за останні 2 роки, адже на цей час якраз припаде закінчення Рамадану, який єгиптяни традиційно відзначають масовими виїздами на курорти.

«Дійсно, турпотік до Єгипту зростає високими темпами. У тому числі і влітку, адже єгипетське напрямок поступово перестало бути виключно зимовим. По-друге, Єгипет пропонує більш доступний відпочинок, ніж Туреччина. Крім того, в цьому році турецький напрямок настільки затребувана, що місць в готелях Туреччини усім бажаючим не вистачає, а Єгипет - це якраз реальна альтернатива Туреччині », - пояснила Катерина Дяченко, керівник єгипетського напряму« Анекс Тур ». З цим згоден і Олексій Залівін, виконавчий директор єгипетської приймаючої туркомпанії «ALS-tour»: «Дійсно, на єгипетському напрямку спостерігається збільшення турпотоку, як мінімум на 20-30%. Мабуть, у зв'язку з тим, що ми виходимо з кризи. У теж час вільні місця в готелях є і ажіотажу навколо турів в Єгипет не спостерігається. Багато в чому, завдяки тому, що на курортах країни відбувається постійне збільшення номерного фонду ».

У теж час, через місяць російський турринок може зіткнутися з фактами овербукинга, адже сьогодні почався Рамадан - священний місяць для мусульман. «У період мусульманського посту в Єгипті на відпочинок традиційно їдуть тільки християни, яких в Єгипті близько 15% від загального числа населення, і саме вони завантажують готелі в цей період. Самі мусульмани поїдуть відпочивати відразу по закінченню Рамадану. Приблизно на тиждень відбудеться «постріл» єгипетського ринку - всі готелі, причому не тільки на курортах, але й в Каїрі та інших місцях, будуть під зав'язку заповнені єгиптянами. І це буде найскладнішим періодом для російського турринку », - пояснив Олексій Залівін. Як додала Катерина Дьяченко, додаткові складності з бронюванням готелів виникнуть також і в середині серпня, коли під час феррагосто італійські туристи за традицією «окупують» багато готелів Шарм Ель Шейха і Хургади, особливо ті, де є італійська анімація.
11 августа 2010, 11:49





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт