» Отдых » Новости туризма

Влада Лондона відкрили пункти прокату велосипедів

    всего 84291 отеля

Влада Лондона відкрили пункти прокату велосипедів

Нововведення в британській столиці: тепер лондонці та туристи можуть брати напрокат велосипеди, щоб їздити по місту. Мер Борис Джонсон (Boris Johnson) запустив програму, відповідно до якої в розпорядження зареєстрованих користувачів надходить відразу 5 тисяч одиниць двоколісного транспорту. А через два тижні брати напрокат велосипеди зможуть і «стихійні» користувачі, тобто туристи.

Відтепер велосипед можна взяти на час на організованих в Лондоні стоянках самообслуговування. У передостанній день липня Борис Джонсон дав старт новій схемі прокату велосипедів, перетворивши їх в один з інноваційних видів громадського транспорту в столиці країни. Число підписантів проекту вже перевищила 12. 000 чоловік. На сьогоднішній день мерія готова запропонувати їм більш 5. 000 велосипедів під нову програму.

На офіційній презентації проекту пан Джонсон зазначив, що «розгорнута ним кампанія по перетворенню британської столиці на найбільший центр світового сайклінг стрімко просувається вперед з кожним витком педальної пружини». На сьогоднішній день в системі зареєструвалися близько 12. 450 чоловік, що отримали за 3 фунти стерлінгів електронний ключ, що відкриває доступ до велосипеда на одній з лондонських стоянок. Година прокату обходиться в 1 фунт, за дві години доведеться заплатити 6 фунтів, за 3 - 15 фунтів, і 50 фунтів стерлінгів за день. Цінова схема підтримує короткострокові маршрути, за які так ратують батьки міста, навмисні в майбутньому допустити до прокату і туристів. Такий дозвіл, втім, з'явиться не раніше, ніж через чотири тижні.

На сьогоднішній день в 315 лондонських пунктах прокату зосереджено близько 5. 000 одиниць екологічно чистого транспорту. У планах авторів схеми - чергові 1000 велосипедів і будівництво ще 85 стоянок. Вага страхує велосипеди від крадіжок - та й кому в голову прийде тягти на собі 23 кілограми заліза? Виробник (канадська компанія) гарантує велосипедів як мінімум 15 років роботи. У мерії сподіваються, що велосипеди стануть одним із символів Лондона, вставши в один ряд зі знаменитими двоповерховими автобусами.
11 августа 2010, 10:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт