» Отдых » Новости туризма

Туристам радять двічі подумати, перш ніж узяти в оренду машину в ряді країн

    всего 84291 отеля

Туристам радять двічі подумати, перш ніж узяти в оренду машину в ряді країн

Як це не дивно може здатися, але оренда машини в деяких країнах здатна вилитися в суттєву проблему, в результаті якої там доведеться провести кілька місяців, перш ніж будуть вирішені всі бюрократичні питання.

Випадок з молодим канадським туристом Коді Лекомпта виглядає досить страхітливим. На орендованій на Кубі машині він врізався у вантажівку на поганій дорозі. В результаті Коді був змушений провести на острові кілька місяців, поки справу, врешті-решт, не було врегульовано. Хоча в результаті аварії не з його вини сам Коді і члени його сім'ї були госпіталізовані, йому було заборонено залишати країну, поки справа не дійшла до суду. На Кубі очікування судових розглядів може зайняти від 5 місяців до одного року. Витрати, понесені Коді за період очікування, склали астрономічну суму: без певного місця проживання на Кубі плата за готель, збори і загальні витрати на проживання коштували родині Лекомпта 30,000 дол. США. Все це через те, що Коді перебував за кермом автомобіля, що потрапив у ДТП, повідомляють канадські ЗМІ.

Той факт, що Коді ніколи не притягувався до суду, не зіграв ніякої ролі. Більш того, дуже тривожно те, що будь-якій людині дуже просто можуть заборонити залишати країну. Випадок, що стався з Коді, може стати причиною того, що канадці перестануть в майбутньому відвідувати Кубу, а іміджу країни буде завдано непоправної шкоди, який позначиться на туризмі. Люди будуть вважати, що бюрократична тяганина займають багато часу, і побоятися стикатися з ними. З 2005 року 108 канадців потрапили в аналогічну ситуацію в ряді країн, де розглядалося 10% справ, пов'язаних із засобами дорожнього пересування.

Мексика, Китай, Гватемала та Куба відомі своїм переслідуванням іноземних водіїв. Місцевих жителів, проте, не бентежать ті ж правила щодо піврічного терміну очікування. У зв'язку з таким порядком багато туристів стали зовсім уникати відвідування таких країн або вибирати інші способи переміщення по ним.
11 августа 2010, 10:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт