» Отдых » Новости туризма

Завершено зовнішня реставрація головного храму на святій горі Афон

    всего 84291 отеля

Завершено зовнішня реставрація головного храму на святій горі Афон

" Парламентський собор " на святій горі Афон - храм Протата - після шести років зовнішніх ремонтних робіт постав у всій красі: до Великодня з нього нарешті були зняті лісу.

Стародавня базиліка Х століття потребувала реставрації даху, встановленої тут ще в 1950-х роках, яка не тільки протікала, але і своєю вагою могла завдати непоправної шкоди найціннішим фрескам XIII - XIV століть, приписуваним великому візантійському іконописцю Мануилу Панселіну ( Мануїл Панселін, Manuel Panselinos ).

Зняття навісу і зовнішніх лісів ознаменувало кінець першого етапу реконструкції, повідомляє " Греція від greek. ru ". Але основні роботи ще попереду: всередині церкви все ще стоять ліси, чекаючи відновлення і закріплення фресок.

Всього в проект відновлення храму вже було вкладено понад півтора мільйона євро. Після афінського Акрополя це - другий за обсягом інвестицій культурний проект Греції. Нагляд за роботами здійснюють Міністерство культури Греції, ЮНЕСКО та спеціально створений Центр збереження святогірського спадщини.
14 апреля 2010, 15:08





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт