» Отдых » Новости туризма

Роумінг всередині Євросоюзу став безкоштовним, але у туристів будуть складності

    всего 84291 отеля

Роумінг всередині Євросоюзу став безкоштовним, але у туристів будуть складності

В Євросоюзі набули чинності нові правила, різко здешевлюють роумінг при подорожах всередині Європи. Вони ставляться до туристів, які мають sim-карту мобільного оператора однієї з країн Європейського співтовариства при поїздках в іншу таку ж країну. Однак туристам ззовні буде нелегко скористатися новими пропозиціями.

На рекламної зображенні Євросоюзу все виглядає красиво: по ідеї, купивши sim-карту в одній з трьох десятків входять в угоду країн (Італія, Греція, Іспанія, Португалія, Франція, Німеччина, Великобританія, Ірландія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Норвегія, Ісландія , Швеція, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія, Хорватія, Словенія, Австрія, Ліхтенштейн, Люксембург, Кіпр, Мальта) можна з 15 червня користуватися тим же тарифом та при поїздці в будь-яку іншу країну вищенаведеного списку. На практиці Євросоюз дав можливість мобільним оператором захиститися як від постійного використання sim-карт в інших країнах, так і при бажанні взагалі від використання нового сервісу турістамі.Путешественнікі через рубежів Євросоюзу, підключають місцеві sim-карти, зазвичай вибирають пропозиції дешевих віртуальних операторів. Останні не особливо горять бажанням платити за роумінг таких клієнтів, а тому ставлять загороджувальні бар'єри. Зокрема, один з найбільших віртуальних операторів Lycamobile взагалі відмовився обслуговувати роумінг для тих, хто купує передплаченого пакету хвилин або інтернету принаймні в частині країн, а для тих, хто використовує pay-as-you-go почасові тарифи, ставить високі "стандартні "ціни. Інший великий віртуальний оператор Lebara Mobile взагалі поки не оновив інформацію про роумінгових тарифах з 15 червня при подорожах в інші країни Евросоюза. Іншимиі словами, мандрівникам, що передбачає купити в Євросоюзі sim-карту для використання відразу в декількох перерахованих вище країнах, має сенс ретельно вивчити всі подробиці до покупки, і переконатися, що даний провайдер взагалі забезпечує роумінг на бажаному тарифі. Оптимально робити це заздалегідь до поїздки на сайтах мобільних операторів або на профільних форумах: переважна більшість продавців sim-карт на місці не будуть володіти достовірною інформацією, оскільки власних офісів у віртуальних операторів зазвичай немає.

Переважна більшість звичайних мобільних операторів країн Євросоюзу з власними стільниковими мережами безкоштовний роумінг забезпечує, проте підключитися до них може бути набагато складніше. Багато з них пропонують тільки контрактні тарифні плани з щомісячними платежами, які можуть підійти лише тим туристам, які дуже часто навідуються до Європи.

Якщо туристу вдалося підключитися до оператора, що забезпечує роумінг в Євросоюзі, то принаймні перші 4 місяці він може дзвонити і відправляти SMS по звичайному домашньому тарифом країни підключення. З інтернет-трафіком складніше - в деяких випадках він буде лімітований. При дешевих передплачених пакетах трафіку його обсяг в роумінгу може зменшитися - оператор має право скоротити його (приблизна формула - клієнтові буде доступно кількість гігабайт, рівне його місячного тарифу в євро, поділеній на 4). При помегабайтной оплаті обсяг доступного в роумінгу трафіку буде тим вище, чим більше грошей на рахунку до моменту переїзду в іншу країну, і при цьому не може бути менше, ніж приблизно 1 гігабайт за кожні 10 наявних на рахунку евро.Однако пастка є і тут. Якщо після закінчення будь-яких 4 місяців оператор вирішить, що його клієнт більше знаходиться за кордоном, ніж в країні оформлення sim-карти (або споживає більше послуг за кордоном), то може вимагати пояснень (замість їх надання клієнт може повернутися в початкову країну з метою виправити баланс в бік переважання домашнього трафіку). Якщо протягом 14 днів пояснень не буде, то оператор має право почати нараховувати додатковий тариф до всіх роумінгових дзвінків і до решти (але не більше, ніж 3 центи за хвилину дзвінка, 1 цент за SMS і 7,7 євро за гігабайт інтернет-трафіку) . З 2018 року останній збір почне зменшуватися - спочатку до 6 євро, а до 2022 року поступово досягне 2,5 евро.Все вищесказане ніяк не відноситься до клієнтів російських та інших стільникових операторів з-за меж Євросоюзу. Їх роумінгові тарифи продовжують діяти як зазвичай і нове законодавство Євросоюзу їх ніяк не регулює - воно забезпечує зниження витрат лише тих, хто користується послугами компаній з країн самого Євросоюзу. Більш того, раніше висловлювалися побоювання, що для компенсації своїх втрат від нових правил європейські оператори піднімуть ціни на роумінг для туристів з sim-картами інших країн. Також слід пам'ятати, що нові правила не стосуються мереж, відмінних від звичайних наземних (супутниковий зв'язок, wi-fi-доступ в літаках або на судах у відкритому морі). Вони також не належать ні до перебування в Швейцарії та Андоррі, ні до купленим там sim-карт. У деяких карликових державах (Ватикан, Сан-Марино, Монако) діятимуть правила сусідньої країни ЄС.
16 июня 2017, 17:04





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт