» Отдых » Новости туризма

В Амстердамі розпочався Фестиваль світла

    всего 84291 отеля

В Амстердамі розпочався Фестиваль світла

Кращі голландські архітектори і світлові інженери розробили проекти і інсталяції, які будуть висвітлювати центр Амстердама протягом зими і прикрасять V Фестиваль світла в столиці Нідерландів, який триває з 1 грудня по 22 січня. Також у фестивалі візьмуть участь архітектори з США і Сінгапуру.

"Світлові хвилі" - спільне творіння компанії Benthem Crouwel Architects і голландського дизайнера Йолана Ван Дер Віля. Інсталяція є частиною маршруту по каналах Амстердаму "Кольори води". Влітку світяться морські мікроорганізми утворюють зачаровує скупчення біля берегів Нідерландів. "Світлові хвилі" від Benthen Crouwel Architects повторюють поведінку цих істот. Проекти виблискують і сяють під впливом вітру, осяваючи все місто. Тисячі світлодіодних лампочок вловлюють потоки повітря і створюють хвилі на воді.

Першою інсталяцією, яку зможуть побачити туристи під час прогулянки стане проект Eye Beacon. Інсталяція складається з двох з'єднаних кубів, покритих еластичною матерією і змінюють колір. Це не просто світиться скульптура, EyeBeacon ─ центральний інформаційний термінал фестивалю. Конструкція розміщена на історичному Синьому мосту (Blauwbrug).

"Будинок коренів" - спеціальний проект для Фестивалю світла в Амстердамі від DP Architects. Ця знаменита компанія спроектувала Dubai Mall - найбільший торговий центр в світі. "Будинок коренів" ─ це модель кореня в натуральну величину. Відвідувачам доведеться шукати вихід серед численних відростків. Світло реагує на крок людини: спочатку ─ холодним блакитним кольором, перехідним потім в яскраво-рожевий.

Choi + Shine Architects спробували створити традиційне голландське мереживо, точніше, мереживний чепчик з безлічі яскравих лампочок. Чарівна тривимірна робота шириною в 10 метрів символізує культурне багатство Амстердама. Мереживо уособлює єдність жителів цього міста. Воно ширяє над каналом Herengracht.

Прогулянка по каналу "Кольори води" можлива з 1 грудня по 22 січня. Піший маршрут Illuminade відкритий з 15 грудня по 8 січня
02 декабря 2016, 09:18





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт