» Отдых » Новости туризма

Для в'їзду в Туреччину необхідно мати докази платоспроможності

    всего 84291 отеля

Для в'їзду в Туреччину необхідно мати докази платоспроможності

Скасувавши візи для росіян, Туреччина проте пред'являє до туристів ряд вимог. Ймовірно, про це знають не всі, тому на минулих недавно російсько-турецьких консультаціях за участю МЗС Росії окремо було піднято питання, наскільки законною є практика турецьких прикордонників питати у туристів докази їхньої платоспроможності.

Нагадаємо, Туреччина скасувала для російських мандрівників візи в 2011 році. Але навіть за наявності візового режиму це було швидше формальністю: візу росіянам видавали по прильоті в аеропорту.

Зараз же при перетині кордону необхідно пред'явити діючий закордонний паспорт, ваучер, бронь готелю або зворотний квиток і, крім того, підтвердження наявності достатніх коштів для здійснення поїздки (не менше 300 доларів США). На практиці перераховані вище документи, за винятком паспорта, вимагають вкрай рідко, однак, якщо при перевірці вони будуть відсутні, туриста можуть депортувати з країни.

І хоча вимоги до документів туристів зафіксовані в турецькому законодавстві, проведений RATA-news опитування туроператорів показав, що працюють у сфері туризму люди про цю норму не чули. Відповідно, продаючи тури, вони не інформували своїх клієнтів, а ті, по всій видимості, час від часу стикалися з цими вибірковими перевірками. Яким чином можна продавати тури і не знати основних правил перетину кордону хоча б найбільш популярних країн, не зовсім зрозуміло. І, в результаті, потрібні були спеціальні ділові зустрічі, щоб з'ясувати очевидне питання про правила в'їзду.

Так чи інакше, " професіонали " турбізнесу зійшлися в думці, що організованим мандрівникам за відсутності необхідної суми можна ні про що не турбуватися - гарантом в цьому випадку виступить туроператор.
01 августа 2013, 13:22





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт