» Отдых » Новости туризма

Українським заробітчанам стало складніше потрапити до Польщі через нововведення у процедурі отриманн

    всего 84291 отеля

Українським заробітчанам стало складніше потрапити до Польщі через нововведення у процедурі отриманн

Польським садівникам не вистачає сезонних працівників з України, яким у поточному році важче потрапити на роботу до Польщі у зв'язку з виниклими труднощами з отриманням польських віз.

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на слова голови Асоціації польських садівників Мирослава Малишевського.

" Ми хочемо, щоб вони приїжджали, а вони хочуть працювати у Польщі, але бар'єр - в консульствах ", - сказав він, зазначивши, що проблеми виникли у зв'язку з початком видачі віз в Україні через посередницьку компанію. Малишевський також заявив, що мають місце багато порушень при видачі віз, назвавши серед них, " штучні черги " на подачу документів і введення додаткових оплат за більш швидку видачу віз. " Часто у людей, які хочуть приїхати до Польщі на роботу, немає достатньо грошей, щоб зробити собі візу ", - зазначив голова Асоціації польських садівників.

Він також повідомив, що має намір звертатися в польське Міністерство закордонних справ і в консульства в Україні з проханням створити окрему чергу для людей, які хочуть приїхати на сезонні роботи до Польщі.

Малишевський резюмував, що на сезонних роботах у садах можна заробити у польських роботодавців від 1,65 до 1,9 євро на годину, зауваживши, що працівники також отримують безкоштовне житло.

Нагадаємо, минулого року польські роботодавці вперше за останні 5 років на 7% скоротили кількість заявок на працевлаштування українців, які дозволяють працювати в Польщі протягом шести місяців без офіційного дозволу на роботу і, як правило, реєструються для сезонних працівників, - до 224 тис.

У першому кварталі поточного року польські консульства в Україні скоротили видачу віз в річному вираженні на 15% - до 116 тис. При цьому польські консульства в першому кварталі цього року видали громадянам України 75%, або майже 90 тис. , віз через компанію VFS Global, яка виконує роль офіційного посередника з кінця 2011 року, повідомили в Міністерстві закордонних справ (МЗС) Польщі.

У МЗС повідомили, що в Україні зараз діють 14 пунктів прийому візових заявок (ППВЗ), які зобов'язалася створити VFS Global, коли виграла відповідний тендер МЗС Польщі влітку 2011 року.

Представники відомства також зазначили, що вже оголосив тендер на вибір нової компанії-посередника, результати якого будуть відомі в серпні 2013 року, коли закінчується діючий контракт з VFS Global. Представник польського міністерства Рафал Собчак заявив, що МЗС Польщі не має зауважень до роботи цієї компанії.

Польські дипломати пояснюють впровадження видачі віз через офіційного посередника бажанням прискорити видачу віз в Україні, а також прагненням усунути з ринку нелегальних посередників, які часто беруть за свої послуги від 300 до 900 євро, в той час як ППВЗ - лише 20 євро.

Крім вищесказаного варто звернути увагу на те, що раніше з аналітичного огляду польського Центру східних досліджень (OSW, Варшава) стало відомо, що найбільш популярною країною серед українських працівників є Російська Федерація, на другому місці - Польща, яка випередила Італію та Чехію.
22 июля 2013, 15:40





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт