» Отдых » Новости туризма

Лихоманка Денге прийшла на Мадейру

    всего 84291 отеля

Лихоманка Денге прийшла на Мадейру

Представники департаменту охорони здоров'я португальського архіпелагу Мадейра підтвердили 18 випадків зараження лихоманкою Денге, відомої також як "костоломная лихоманка" через супроводить її сильного болю. [Ab]

Денге викликають укуси комарів Aedes aegypti, яких на португальському архіпелазі багато, повідомляє Healthcare Today. За словами медиків з Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC), що стежить за здоров'ям жителів Євросоюзу, всього інфікований 191 чоловік. У їх звіті також говориться, що спалах захворювання не стала несподіванкою, хоча і була досить потужною.

У заяві ECDC говориться, що португальська влада прикладають всіх зусиль до того, щоб зупинити поширення хвороби. Вони також намагаються мінімізувати ризик міграції комарів з острова.

За останні 50 років лихоманка Денге - хвороба тропічних країн - поширилася по всьому світу. Випадки зараження були зафіксовані навіть у великих містах. При цьому в Європу вона прийшла порівняно недавно. Перші випадки зараження на континенті були зареєстровані в 2010 році в Хорватії та Франції. У Греції від цього захворювання також помер 80-річний чоловік - і це стало першим випадком смерті від лихоманки з 1927 року.

Поки серйозної небезпеки для туристів немає. Всі подальші рекомендації по відвідуванню островів з'являться після закінчення найближчих декількох тижнів, коли стане ясно, наскільки ефективно місцева влада бореться з інфекцією. Однак представники ECDC рекомендують місцевим жителям і мандрівникам оберігатися від укусів комарів і пам'ятати про те, що москіти - переносники Денге - особливо активні в денні години.

Чиновники від охорони здоров'я особливо підкреслюють, що лихоманка Денге не поширюється від людини до людини і що заразитися нею можна тільки від комариного укусу. Туристам рекомендують носити довгі брюки і футболки з довгим рукавом, а також регулярно наносити на шкіру репелент.

Хвороба може протікати як в легкій формі, схожій з звичайною застудою, так і у важкій, супроводжуваної болями в кістках і суглобах, які спостерігаються у 5% випадків зараження. Більшість випадків захворювання зареєстровано в Південно-Східній Азії і Західно-Тихоокеанському регіоні.
24 октября 2012, 08:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт