» Отдых » Новости туризма

Як скасування віз вплине на туристичний потік між Україною та Туреччиною

    всего 84291 отеля

Як скасування віз вплине на туристичний потік між Україною та Туреччиною

Сьогодні (1 серпня 2012 року) набуває чинності безвізовий режим між Україною і Туреччиною на термін перебування до 30 діб. Як скасування віз вплине на відносини між країнами і на обсяг туристичного потоку, розбиралася "Дело"

Угода передбачає безвізовий порядок поїздок для громадян України до Турецької Республіки. Дозволяється в'їжджати на територію Туреччини терміном до 30 днів з дати в'їзду за умови, що загальний строк перебування на території Турецької Республіки не перевищуватиме 90 днів протягом шести місяців з дати першого в'їзду.

Якщо громадяни України мають намір перебувати на території Турецької Республіки більш максимального терміну, то їм необхідно отримати візу заздалегідь в Консульстві відповідно до законодавства Турецької Республіки.

В Асоціації лідерів турбізнесу України впевнені, що на кількість українських туристів скасування візового режиму практично не вплине, оскільки режим в'їзду громадян України до Туреччини і так був спрощений - віза строком на 3 місяці оформляється в аеропорту і коштує 30 доларів. "Спрощений візовий режим і співвідношення ціни і якості відпочинку призвели до того, що Туреччина вже кілька років поспіль посідає одне з перших місць у рейтингу країн виїзного туризму України", - сказав президент Асоціації лідерів турбізнесу України Йосип Андрик.

В основному безвізовий режим вплине на збільшення туристичного потоку з Туреччини в Україну. "На сьогоднішній день кількість туристів, які їдуть з України до Туреччини у 20 разів перевищує кількість туристів, які їдуть з Туреччини в Україну. Якщо у 2011 році, за інформацією Посольства Республіки Туреччина в Україні, цю країну відвідали понад 600 тисяч українських туристів, то Україна, за даними Державної прикордонної служби України, - 30,5 тисяч турецьких туристів ", - резюмував Андрик.

Туристичні компанії вважають, що нововведення благотворно позначиться на лояльності туристів по відношенню до цього напрямку. Турпотік буде достатньо стабільним. "Туреччина не втратить гроші, які вона заробляла від продажу віз в свою країну. Всі окупиться стабільним турпотік", - говорить "Делу" заступник директора з туризму компанії "Пан Укрейн" Ольга Юденко.

А для туркомпаній, за словами представників "Пан Укрейн", - це буде зайвий привід попіарити напрямок, підкреслити достоїнства Туреччини як країни, яка робить все, щоб туристам було комфортно.

Таким чином, список країн, куди українці можуть їздити без віз, розширений до 37. Зараз у цьому списку значаться: Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Туніс (за наявності туристичного ваучера), Бруней, Малайзія, Палау і Сейшельські острови. Безвізовий режим поїздок для українців терміном до 90 діб діє в Хорватії з 1 квітня до 31 жовтня 2012 року. А до 15 березня 2013 року на термін до 90 діб можна без віз в'їжджати до Македонії.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день на 90 днів без віз зараз можна їздити в Албанію, Аргентину, Бразилію (з метою туризму та бізнесу), Еквадор (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки), Ізраїль, Намібію, Панаму (за наявності документів, підтверджуючих туристичну мету поїздки), Парагвай.

У Перу ж можлива безвізова поїздка на 183 дні (за наявності документів, що підтверджують туристичну мету поїздки).

Без віз, але не більше, ніж на 14 діб, можна поїхати до Гонконгу.

Також не потрібні візи для поїздок у такі країни: Молдова, Грузія, Азербайджан, Узбекистан, Монголія, Вірменія, Білорусь, Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор.

Однак слід зазначити, що для поїздки в більшість країн колишнього СРСР українцеві обов'язково необхідно мати при собі закордонний паспорт. Також необхідно знати, що Казахстан, Киргизстан, Таджикистан обмежили перебування на своїй території до 90 діб.

Країни, в яких українці можуть оформити візи в аеропорту після прибуття: Вануату, Гаїті, Джибуті, Домініканська республіка (тільки туристична віза), Єгипет, Кенія, Коморські острови, Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Сальвадор, Свазіленд, Гренада (тільки туристична віза) , Мікронезія (тільки туристична віза).
01 августа 2012, 09:10





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт