» Отдых » Новости туризма

У Німеччині зростає популярність біогостініц

    всего 84291 отеля

У Німеччині зростає популярність біогостініц

Виспатися на лляних простирадлах, поснідати органічними продуктами і випити за вечерею келих біовина в Німеччині можна в особливих готелях.

У будь-якому німецькому супермаркеті сьогодні можна знайти продукти без пестицидів, регуляторів росту та харчових добавок. Зростає і попит на екологічно чистий одяг. Але прихильники "зеленого" способу життя пішли далі: вони відпочивають в так званих біогостініцах (BIO-Hotel). Такі готелі відрізняє дбайливе ставлення до ресурсів, екодизайн і натуральна кухня.

Екологічність на всі 100

"О, ви з Росії! - З посмішкою відкриває двері маленького готелю Flachshaus в містечку Вахтендонк (Wachtendonk) її власник Рольф Альтен (Rolf Alten). - У нас тут зараз є гості з Голландії, Бельгії та Канади". У невеликому готелі всього 11 кімнат на 20 постояльців. На стіні красуються таблички "Входить в об'єднання біогостініц" і "Рекомендований організацією Bioland (підтримуючої екологічне сільське господарство - Ред. )". На брак мешканців готель не скаржиться: конкуренції в цьому маленькому місті землі Північний Рейн-Вестфалія майже немає.

Будівля, в якій розташовується готель, було побудовано в кінці 18 століття. Не дивно, що при його створенні використовувалися тільки натуральні матеріали. Перебудовувати новим власникам майже нічого не довелося, все зберігається в первозданному вигляді. Навіть стіни тут фарбують особливою екологічно чистою фарбою. Єдине виключення - встановлені недавно пластикові вікна. "Інакше було ніяк", - немов вибачається господар готелю і розливає воду з красивою скляної пляшки з етикеткою "Bio". Всю їжу для ресторану при готелі закуповують у перевірених регіональних постачальників і на приватних подвір'ях, а спеції вирощують прямо за вікном.

  Готелі для "зелених" чоловічків

  Німецькому філії найбільшого в світі об'єднання біогостінец Bio-hotels виповнилося цього року 10 років. За словами його засновника Людвіга Грубера (Ludwig Gruber), ідея підтримувати готелі, які працюють за екологічними принципами, народилася на рубежі тисячоліття в Австрії.

Піонером з числа німецьких біогостінец став чотиризірковий готель і одночасно терапевтичний центр Eggensberger в місті Фюссен (F? Ssen) на березі озера Хопфензее. Сьогодні в німецьке об'єднання входить вже 46 готельних комплексів, причому щорічно до них приєднується до десяти нових. "Німеччина - країна з найвищою динамікою розвитку биотуризм. Та все ж цього не достатньо. Загалом у Європі в рік з'являються тисячі звичайних готелів. Так що нам є до чого прагнути", - вважає Людвіг Грубер.

Ціни на проживання в екологічних готелях - трохи вище, ніж у стандартних. "До ціноутворенню ми підходимо дуже акуратно, - говорить Рольф Альтен. - Іноді буває складно пояснити непідготовленому відвідувачу, чому страви в меню ресторану стоять саме стільки. У тих же, хто вибирає наш готель усвідомлено, таких питань не виникає".

Критерії та сертифікація

  "Для того щоб потрапити в об'єднання біогостінец, розмір готелю зовсім не важливий", - стверджує Людвіг Грубер. Це може бути як невеликий будиночок з десятком кімнат, так і величезний готельний комплекс з повним набором велнес-послуг. Однак певним критеріям новим учасникам доводиться відповідати.

Перше і найважливіше вимога - висока якість пропонованої їжі та напоїв. На кухні біогостініци не знайти напівфабрикатів і виробів, які перед подачею на стіл лише підігрівають у мікрохвильовці.

"Мало того, що продукти, які привозять на літаку, гірша за якістю. Така доставка супроводжується забрудненням атмосфери. Тому продукти в біогостініцах регіонального виробництва", - розповідає Людвіг. Звичної кока-коли теж може не виявитися: за правилами тільки три безалкогольних напою в меню можуть мати статус "небіо".

Якщо в готелі пропонується комплекс оздоровчих процедур, то вся використовувана косметика повинна також відповідати екологічним стандартам. Меблі та інші предмети інтер'єру - тільки з натуральних матеріалів. Обов'язкові умови - сортування сміття й раціональне використання енергії та води. "В останні два-три роки в деяких великих готелях гостям стали навіть пропонувати електромобілі і-велосипеди", - розповідає Людвіг.

Кожен готель в Німеччині, бажаючий отримати приставку "біо", повинен пройти контроль якості. Зачіпає він не тільки харчовий блок. Для непродовольчих товарів в 2011 році з'явився новий сертифікат - ehc (eco hotels certified).

Кількість виділяється вуглекислого газу при обслуговуванні одного постояльця в добу - один із критеріїв оцінки. Мета цієї сертифікації - максимально зменшити обсяг викидів за допомогою використання екологічно чистої електроенергії, застосування вдруге перероблених матеріалів і регіональних продуктів.
01 августа 2012, 09:08





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт