» Отдых » Новости туризма

Nokia припиняє випуск телефонів у Фінляндії

    всего 84291 отеля

Nokia припиняє випуск телефонів у Фінляндії

Єдиний завод Nokia у Фінляндії, який випускає мобільні телефони, зупинить виробництво у вересні 2012 року, за даними фінського видання Yle.

Завод в місті Сало (Фінляндія), який є єдиною виробничою площадкою Nokia в країні, випустив останній апарат 25 липня. Фінляндію вважають батьківщиною Nokia, а у фінському місті Еспоо знаходиться штаб-квартира у минулому найбільшої компанії в країні.

З причини закриття заводу без роботи залишаться 780 осіб, проте компанія обіцяє запропонувати звільненим співробітникам програми підтримки.

Нагадаємо, в лютому Nokia повідомила про плани перенести виробництво в Східну Азію. У поточному році компанія також закрила німецькі та канадські центри дослідження і розробки. Згідно з розрахунками керівництва компанії, подібні заходи дозволять Nokia заощадити $ 2 млрд до кінця 2013 року.

Нагадаємо, в 2012 році Nokia втратила звання найбільшого в світі виробника мобільних телефонів, оскільки її обігнала південнокорейська Samsung. При цьому смартфони фінської компанії, що працюють на платформах Symbian і Windows Phone, програють за популярністю пристроям на Android і iOS.

Місто Сало, який розташований на півдні Фінляндії, для Nokia займає важливу роль в історії. У 1928 році там була заснована компанія Nordell & Koskinen, яку пізніше назвали Salora. З початку 1980-х років Nokia і Salora вперше чіалі випускати мобільні телефони. У 1984 році компанії злилися, а альянс очолила Nokia.
31 июля 2012, 11:57





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт