» Отдых » Новости туризма

МВС Болгарії визнало вибух автобуса в Бургасі терактом, очевидці повідомляють про смертника

    всего 84291 отеля

МВС Болгарії визнало вибух автобуса в Бургасі терактом, очевидці повідомляють про смертника

Офіційної інформації про жертви поки не надходило, за даними з різних джерел, загиблих - від трьох до семи. Постраждалих 29 осіб, 18 з них - ізраїльські туристи, вони відправлені до лікарні Бургаса.

За словами очевидців, підрив автобуса міг бути справою рук смертника.

"Я побачив три автобуси, повністю згорілих, від них залишилися тільки металеві остови. Навколо був натовп людей в повному шоці. Один з них говорив, що бачив тіла з відірваними головами. Таксисти розповідають, що чули потужний вибух, що потряс їх машини", - розповів місцевим ЗМІ очевидець.

На місце події вже прямують ізраїльські рятувальники, а також болгарські офіційні особи.

Аеропорт Бургаса закритий, всі рейси перенаправляються в аеропорт Варни.

Найближчим часом міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман проведе екстрене засідання в залі оперативних нарад міністерства у зв'язку з трагедією.

"Після прибуття в аеропорт болгарського міста Бургас туристи, імовірно всі громадяни Ізраїлю, пересіли в туристичний автобус для проходження до місця проживання. Через кілька хвилин пролунав вибух. Ми не можемо в даний момент сказати, скільки людей постраждали. На місці працюють співробітники нашої дипмісії в Болгарії ", - розповіла офіційний представник МЗС Ізраїлю Ілана Штейн.

Відзначимо, за даними болгарської радіостанції Дарік радіо, ізраїльські спецслужби ще з січня цього року попереджали болгарську сторону про можливості підготовки теракту в районі Бургаса.

Тоді начальник відділу безпеки міністерства транспорту Ізраїлю Дані Шенар звертався з проханням до влади Болгарії посилити безпеку в аеропортах, а також поблизу них.
18 июля 2012, 20:10


Тэги: терористический акт в Болгарии Бургас, теракт, Израиль, туристы, Болгария





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт