» Отдых » Новости туризма

Американські ЗМІ повідомляють про зростання епідемії холери на Кубі

    всего 84291 отеля

Американські ЗМІ повідомляють про зростання епідемії холери на Кубі

Число хворих холерою на Кубі продовжує зростати і тільки в осередку епідемії, провінції Гранма, досягло 170 чоловік.

Про це нібито повідомила в ефірі місцевого телебачення головний епідеміолог провінції Ана Марія Батіста (Ana Maria Batista) ввечері в неділю, 15 липня.

Про даних, наведених Батіста, флоридської газеті The Miami Herald розповів Сантьяго Маркес (Santiago Marquez), лікар з міста Мансанільо, де спочатку був зафіксований спалах холери.

Відзначимо, що в суботу, 14 липня, в офіційній газеті Гранма був опублікований другий з початку епідемії холери на Кубі бюлетень міністерства охорони здоров'я країни (перший з'явився 3 липня). У ньому стверджувалося, що епідемія йде на спад і наводилися такі цифри - 158 підтверджених випадків захворювання в країні і троє загиблих.

Між тим, за словами Маркеса, дані по захворюваності в провінції Гранма, які приводила Батіста, щовечора виступаючи перед телеглядачами в п'ятницю, суботу і неділю, вступають у протиріччя з офіційною інформацією. Так, увечері в п'ятницю, 13 липня, Батіста повідомила про 158 хворих, ввечері в суботу - про 164 випадках, а ввечері в неділю - о шести нових підтверджених випадків холери. Таким чином, робить висновок Маркес, загальне число хворих в провінції за станом на вечір 15 липня досягла 170 осіб.

Батіста, за словами Маркеса, також повідомила, що ще вісім мешканців провінції Гранма були госпіталізовані в неділю з підозрою на холеру, але діагноз у них поки не підтверджений.

Про спалах холери на Кубі стало відомо на початку липня. Осередком інфекції стало місто Мансанільо в південно-східній провінції Гранма. 3 липня кубинський МОЗ повідомляв про 53 випадках захворювання і про трьох померлих від холери літніх людей. 9 липня стало відомо про те, що хвороба поширилася і на столицю країни, Гавану. Повідомлялося, що там підтверджено один випадок захворювання.

У той же час кубинські дисиденти і незалежні журналісти стверджують, що влада свідомо применшують масштаби епідемії, щоб не відлякати туристів. Так, за їхніми даними, з провінції Гранма холера вже поширилася не тільки на Гавану, але і на Сантьяго-де-Куба і інші райони острова, а число померлих сягає 15 осіб.
18 июля 2012, 11:05


Тэги: эпидемия, холера на Кубе





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт