» Отдых » Новости туризма

МЗС України роз'яснив ситуацію з італійськими візами

    всего 84291 отеля

МЗС України роз'яснив ситуацію з італійськими візами

МЗС України повідомив, що візовий відділ посольства Італії в Україні продовжує видавати туристичні і ділові візи для українців, затримка з оформленням таких віз відзначається тільки у візовому центрі в Києві.

"Інформація, розповсюджена ЗМІ про те, що Італія призупинила видачу ділових і туристичних віз громадянам України, є неточною і вимагає коректування. Затримка в отриманні туристичних віз існує, але це стосується тільки візового центру, з яким працює посольство Італії", - розповів секретар МЗС України Олександр Дикусаров у вівторок.

Він пояснив, що щодо видачі віз громадяни України можуть звертатися у візовий відділ посольства Італії в Україні, який продовжує свою роботу і "робитиме все можливе для забезпечення належного прийому документів та видачі віз подорожуючим українцям".

Також Дікусаров повідомив, що за інформацією сайту посольства Італії в Україні, для подання документів на отримання візи громадянинові України необхідно звернутися до віконець візового відділу консульської канцелярії в дні згідно графіка прийому або у візовий відділ посольства Італії в Україні або в візовий центр Італії.

У той же час, на сайті посольства Італії в Україні зазначено, що звернення до послуг візового центру Італії не є обов'язковим. "Тому важливо розуміти, що громадяни України можуть звертатися безпосередньо до посольства Італії в Україні для отримання візи", - сказав прес-секретар МЗС.

Крім того, за його словами, у вівторок відбулася зустріч заступника міністра закордонних справ України з послом Італії в Україні. Сторони, зокрема, обговорили питання видачі віз громадянам України.

"Італійська сторона запевнила нас у тому, що буде робити все для видачі віз українцям своєчасно, відповідно до графіка", - підкреслив Дикусаров.

Дипломат також навів статистичні дані з видачі віз посольством Італії в Україні: у 2011 році було видано на 2 тис. віз більше, ніж у 2010-му, загальна цифра склала 45 тис. віз, половина з них видана безкоштовно.

"Ми запевняємо, що ми і надалі будемо тримати цю ситуацію на контролі, але важливо для громадян розуміти, як вони повинні подавати свої документи і куди вони можуть подавати", - зазначив Дикусаров.
17 июля 2012, 19:45





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт