» Отдых » Новости туризма

Туреччина не скасовує безвізовий режим з Росією

    всего 84291 отеля

Туреччина не скасовує безвізовий режим з Росією

Ряд російських ЗМІ, слідуючи незрозумілою логікою, вирішив налякати росіян прийдешнім, на їхню думку, візовим режимом з Туреччиною. В даний час, нагадаємо, в цю країну з метою туризму можна приїжджати без віз на термін до 60 днів. І хоча жодних дій у бік скасування цього порядку не робилося - сьогодні "повідомляється", що "Туреччина скасує безвізовий режим з Росією з ініціативи Євросоюзу". Це не відповідає дійсності.

Приводом до паніки стала інформація про те, що днями Анкара і Брюссель підписали меморандум про реадмісію та взаєморозуміння між Туреччиною і ЄС з приводу скасування віз. Реалізація цієї домовленості дозволить громадянам Турецької Республіки відвідувати країни Євросоюзу без віз.

І на основі даної інформації низкою російських видань був зроблений абсурдний висновок, що це означає вступ Туреччини до ЄС і неминуче "введення в країні європейських міграційних і прикордонних стандартів". Однак на ділі все виглядає зовсім інакше.

По-перше, договори про безвізовий в'їзд в країни ЄС та реадмісію ще не припускають вступ Туреччини до Євросоюзу. Це питання раніше був заблокований Німеччиною і Францією і з тих пір не переглядався. Крім того, навіть Хорватія, яка далі Туреччині просунулася в питанні вступу в ЄС, надала громадянам Росії безвізовий в'їзд. Відповідно, висновок про необхідність введення Анкарою нових прикордонних стандартів є ні на чому не заснованим домислом.

По-друге, сам по собі договір з ЄС про безвізовий в'їзд громадян не накладає на країну додаткових зобов'язань. В даний час чимало держав мають з ЄС подібні угоди (наприклад, Малайзія або Нікарагуа). При цьому росіяни як відвідували, так і відвідують ці держави без віз.

І, нарешті, одне лише підписання меморандуму про реадмісію та взаєморозуміння між Туреччиною і ЄС з приводу скасування віз нічого на практиці не змінює, оскільки від моменту укладення будь-якого договору до його реалізації можуть проходити багато років. Так що Турецька Республіка залишається для громадян Росії безвізової: на 60 днів у період до 31 грудня 2012 року і на 30 днів - в наступний зимовий період.
25 июня 2012, 17:04





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт