» Отдых » Новости туризма

На Україні обмежено куріння в громадських місцях

    всего 84291 отеля

На Україні обмежено куріння в громадських місцях

Президент України Віктор Янукович підписав закон, який передбачає заборону куріння в громадських місцях. Згідно з документом, куріння тютюну, електронних сигарет і кальянів заборонено в приміщеннях кафе і ресторанів, в транспорті і його зупинках, на територіях об'єктів культурного призначення і так далі.

Однак, на відміну від Росії, яка планує введення подібного закону, українська влада підходять до ситуації здраво. Підписаний президентом України документ зобов'язує виділяти місця для куріння в установах усіх форм власності, в готелях, гуртожитках, аеропортах і на вокзалах. Площа даних місць повинна складати не більше 10 відсотків від загальної площі приміщення. У них необхідно налагодити витяжну вентиляцію або інші засоби для видалення тютюнового диму.

Аналогічні правила діють у багатьох цивілізованих країнах, де курильні приміщення є і в аеропортах, і навіть в деяких типах залізничних вагонів. У результаті, і некурящі люди не дихають тютюном, але і курці не відчувають сильного дискомфорту - особливо при тривалому переїзді і вимушеному перебуванні в замкнутому приміщенні. У Росії ж, навпаки, планується прийняти максимально абсурдний закон: так, з російських аеропортів навіщось будуть прибрані вже існуючі там герметичні курильні кімнати, що, очевидно, лише спровокує залежних від тютюну пасажирів порушувати правила.

На Україні закон набуде чинності через шість місяців з моменту опублікування, повідомляє Lenta. ru. За порушення його положень передбачений штраф у розмірі від однієї тисячі до десяти тисяч гривень (від 3,9 тисячі до 38,8 тисячі рублів).
14 июня 2012, 15:38





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт