» Отдых » Новости туризма

Біля знаменитого фінського водоспаду - музичні вистави

    всего 84291 отеля

Біля знаменитого фінського водоспаду - музичні вистави

У фінському місті Іматра готується до відкриття головна визначна пам'ятка: водоспад Іматранкоскі (Imatrankoski). Протягом двох місяців, з 25 червня по 26 серпня, поріг водоспаду буде вирувати під музику.

Іматранкоскі, або, як його називали в XIX столітті, "фінська Ніагара", протягом більшої частини року не діє. Вода тут тече тільки в літній сезон, а також в особливих випадках - наприклад, в честь Нового року.

Водоспад утворився близько 4500 років тому, коли водяні маси озера Сайма пробили ланцюг пагорбів в районі сучасного селища Вуоксенніска (Vuoksenniska). З 1743 року, після того, як Іматра увійшла до складу Російської імперії, водоспад став популярним місцем відпочинку туристів. У 1842 році указом імператора Миколи I територія навколо нього була оголошена коронним парком (Kruunpuisto), тут же в 1903 році був побудований замок-готель Valtionhotelli.

Після революції 1917 року потік туристів вичерпався, і фіни вирішили перегородити водоспад греблею. Тепер його щорічно підсвічують і "включають" за розкладом, а в серпні організується спеціальне шоу: вниз за течією пускається пліт з величезним вогнищем.

У цьому літньому сезоні щодня о 18:00 біля водоспаду будуть проходити вистави під музику, повідомляє Fontanka. fi. Так, у понеділок, четвер та неділю - під твору фінського композитора Сібеліуса. У середу і суботу прозвучать пісні рок-гурту Nightwish, а вівторок і п'ятницю віддані у владу місцевого діджея Darude.
14 июня 2012, 11:12





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт