» Отдых » Новости туризма

Аюттхая і Накхон Саван затопило, населення евакуюється

    всего 84291 отеля

Аюттхая і Накхон Саван затопило, населення евакуюється

Південно-Східна Азія готується до ще більшого занурення під воду в результаті тривалих проливних дощів. В даний час вже більше 500 тисяч квадратних кілометрів землі затоплені в таких країнах, як Камбоджа, Лаос, Таїланд і В'єтнам, площа затопленої поверхні приблизно відповідає розміру Іспанії. Хоча Бангкок дуже стурбований прогнозами випробувати глибоке повінь в кінці цього тижня - найсильніша за останні півстоліття - сусіднє місто Аюттхая вже став однією з найтрагічніших жертв затяжних дощів. Центр міста Аюттхая, побудованого на острові, оточеному трьома річками, з його численними старовинними будівлями і храмами, в результаті розмиву дамби був затоплений потоками, що досягають в деяких областях до двох метрів. Вже вдруге менш ніж за півроку історичне місто спустошений повенями.

У зв'язку з безперервними дощами, які рухаються все далі на південь, Бангкок побоюється найгіршого, так як знаходиться тільки в двох метрах над рівнем моря. На думку експертів, морські припливи в поєднанні з дощами можуть затопити місто в період з п'ятниці по понеділок. В даний час уряд прискорює заходи щодо запобігання повені, по всьому місту будуються спеціальні канали, але сильна повінь може їх розмити, як це сталося в останні кілька днів в Аюттхая і в Накхон Саван.

Після того, як більша частина дамби звалилася в понеділок, Накхон Саван залишається критичним, в результаті чого передбачається масова евакуації близько 200 тисяч жителів. Губернатор провінції Jitkasem Nirojthanarat заявив, що спочатку евакуація буде організована в районах, які найбільше постраждали від повені, так як рівень води тут досягає чотирьох метрів, водопровідна вода і електрика відрізані. "Ситуація в Накхон Саван дуже важка, весь місто пішло під воду на глибину не менше одного метра", - пояснив він. У Бангкоку, в районі міжнародного аеропорту "Суварнабхумі", влада розпорядилася встановити 3-метрову насип по периметру аеропорту з дренажем, яка може стримувати до 4 мільйонів кубічних метрів води. У вівторок тут була закрита одна з двох злітно-посадкових смуг.
13 октября 2011, 15:50





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт