» Отдых » Новости туризма

Трирічних віз у США в цьому році не чекати

    всего 84291 отеля

Трирічних віз у США в цьому році не чекати

У липні нинішнього року Росія і США домовилися про полегшення візового режиму між обома країнами. Днями уряд РФ затвердив проект ноти цієї угоди. Ратифікована воно буде не раніше 25 грудня поточного року.

Документ спрощує порядок видачі громадянам Росії ділових, приватних, гуманітарних і туристичних віз для короткострокових поїздок. Згідно з проектом ноти, росіяни будуть отримувати багаторазові візи для перебування на термін не більше шести місяців з дати кожного в'їзду, які дійсні протягом 36 місяців з моменту видачі.

Слід розуміти, що мова поки йде лише про обговорюваному документі. В даний час консульство США видає російським туристам багаторазові візи терміном на 12 або 24 місяці. У самому кращому випадку трирічні візи будуть оформлятися з 2012 року.

Тим не менш туроператори вже зараз намагаються прогнозувати, наскільки нововведення позначиться на інтересі до поїздок в США, повідомляє Rata-News. Більшість з них не впевнене, що трирічна віза стане вирішальним чинником для зростання турпотоку.

Попит на відпочинок у Штатах і зараз досить високий. За перші шість місяців 2011 року кількість відвідали США росіян, за даними міністерства торгівлі цієї країни, зросла на 38% у порівнянні з показниками аналогічного періоду минулого року і склало 105 тисяч осіб.

Туроператори нагадують, що поїздка в США пов'язана з далеким перельотом. Не всі росіяни можуть собі дозволити повторити таку подорож за короткий період. Два або три роки - великої різниці немає, це "короткий період", а ось п'ятирічна віза, дійсно, спонукала б наших туристів налаштовуватися на неодноразовий переліт в Штати, вважають учасники російського туристичного ринку.
13 октября 2011, 15:31





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт