» Отдых » Новости туризма

Москву визнали містом з найдорожчими готелями

    всего 84291 отеля

Москву визнали містом з найдорожчими готелями

Столиця Росії у черговий раз визнана містом з найвищими цінами в готелях: у 2011 році за ніч у московському готелі потрібно віддати 423 долара.

Свіжий рейтинг міст склала міжнародна компанія Hogg Robinson Group (HGR), яка займається моніторингом туристичних послуг по всьому світу.

У список, який очолила Москва, увійшли 50 міст. Друге місце зайняла швейцарська Женева, третє - Цюріх, який також розташований у Швейцарії. Париж виявився на четвертому місці, а Стокгольм - на п'ятому.

Експерти підрахували, що середня вартість ночі в московському готелі в січні-червні цього року становила 260 фунтів стерлінгів (більше 12 тисяч рублів). У порівнянні з тим же періодом минулого року зростання ціни склало три фунти. Між тим, в Женеві за цей час середня ціна зросла на 26 фунтів (з 201 до 227), а в Цюріху - на 32 фунти (з 188 до 220).

У прес-релізі HGR наголошується, що Москва втрималася на першому місці списку, незважаючи на скромне зростання рубля та економіки Росії. У минулому році середня ціна московських готелів знизилася на 12%.

Представник HGR Маргарет Боулер зазначила, що основна динаміка зростання цін на готелі тепер відмічається не в Європі, а в Азії, що свідчить про глобальну зміну бізнес-пріоритетів.

В цілому в більш ніж двох третинах досліджених міст було зафіксовано зростання цін на готельні послуги. Найшвидше ціни росли в Стамбулі - 37% за рік, що свідчить про стрімке перетворенні міста в один з глобальних центрів ділового життя.

В Азії та Океанії зростання цін в середньому склав 7%. У той же час, у Східній Європі ціни знизилися на 6,6%. Падіння могло бути ще більшим, але свій внесок внесли готелі Києва та Бухареста. У цих містах ціни на готельні послуги виросли в середньому на 4%.
02 сентября 2011, 16:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт