» Отдых » Новости туризма

Грецькі таксисти блокують пересування туристів

    всего 84291 отеля

Грецькі таксисти блокують пересування туристів

У Греції таксисти влаштували нову транспортну блокаду, перекривши важливі туристичні шляхи. У цей же день, у понеділок, 1 серпня, розпочали страйк китайські таксисти, змусивши владу роздавати населенню велосипеди.

У Греції таксисти почали протестувати ще в середині липня. В першу чергу водіїв таксі не влаштовує підготовлювана лібералізація їх професії, зокрема, скасування обмежень на видачу ліцензій. Подібні обмеження гарантували в минулому існування закритої гільдії таксистів з широкими привілеями, а ліцензії при перепродажі могли коштувати до 100 тисяч євро і дорожче.

Вранці в понеділок сотні таксистів заблокували всі під'їзди до аеропорту міста Іракліон на Криті, який працює на повну потужність у розпал туристичного сезону. В результаті туристів чекають значні затримки в аеропорту. Як повідомляє телебачення, поліція в те, що відбувається не втручається.

Також таксисти перекрили морський порт третього за величиною міста Патри, а потім знаходиться в декількох кілометрах найбільший в Європі підвісний міст, який з'єднує материкову Грецію з півостровом Пелопоннес. Вони перекрили і альтернативну поромну переправу, в результаті чого були заблоковані сотні водіїв. Також таксі ненадовго перекрили одну з автотрас між Патри і Корінфом.

В Афінах та Салоніках таксисти влаштували ходи. У грецькій столиці сотні таксистів прийшли до будівлі міністерства транспорту, вимагаючи зустрічі з міністром і діалогу по їх вимогам. "Наше терпіння повністю вичерпано, ситуація вийшла з-під контролю", - заявив глава профспілки водіїв таксі Тіміос Ліберопулос.

Представник уряду Іліас Мосіалос закликав таксистів припинити страйк, який за 17 днів завдала великої шкоди туристичній галузі країни.

Великий страйк таксистів розпочалася сьогодні також в китайському місті Ханчжоу, в ній бере участь більше 70% таксі в місті, повідомили китайські ЗМІ.

Тут таксисти протестують проти зростання цін на бензин, а також недостатнього рівня урядових субсидій для покриття зростаючих цін на паливо. Крім того, водії таксі незадоволені погіршується транспортною ситуацією в місті і високою платою за користування швидкісними автодорогами.

Беруть участь у страйку таксі створили пробки в декількох частинах міста. У результаті страйку істотно підвищилася навантаження на громадський транспорт. Уряд міста Ханчжоу готує заходи по боротьбі з транспортними проблемами, зокрема збирається роздавати населенню велосипеди в тимчасове безоплатне користування.
01 августа 2011, 15:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт