» Отдых » Новости туризма

У Єгипті спецслужби приведені в стан підвищеної готовності. Опозиція готує нові акції проти

    всего 84291 отеля

У Єгипті спецслужби приведені в стан підвищеної готовності. Опозиція готує нові акції проти

Влада Єгипту в п'ятницю, 28 січня, привели сили безпеки країни в стан підвищеної готовності у зв'язку з очікуваними після вечірньої молитви новими масовими акціями протесту.

За розпорядженням прем'єр-міністра Єгипту, була посилена охорона "чутливих об'єктів". Зокрема, багато поліцейських і техніки біля будівлі Управління безпеки по Каїру, а також у звичайних поліцейських ділянок. Агентство Associated Press повідомляє про присутність на вулицях бійців елітного контртерористичного підрозділу.

Уряд країни заявляє, що вона відкрита для діалогу, але разом з тим попередило, що якщо насильство, що спостерігалося в попередні три дні, відновиться, влада відповідять "рішучими заходами".

Раніше повідомлялося, що в країні порушена робота інтернету і мобільного зв'язку. Також надходили повідомлення про те, що протягом ночі було заарештовано кілька відомих лідерів опозиції. Як зазначає Бі-бі-сі, особливо жорстко влада бореться з ісламістської організацією Брати-мусульмани, яка, незважаючи на заборону, залишається найбільшою і організованою опозиційною силою в Єгипті.

Незважаючи на заборону з боку влади єгипетські опозиційні партії і Брати-мусульмани мають намір провести в п'ятницю - офіційний вихідний день - нові масові демонстрації. Для координації своїх дій демонстранти використовували міжнародну соціальну зв'язок Facebook і сервіс мікроблогів Twitter.

Напередодні, 27 січня, до Єгипту прибув колишній глава МАГАТЕ, лауреат нобелівської премії миру Мохаммед Ель-Барадей, який заявив, що має намір підтримати учасників акцій протесту. При цьому він закликав маніфестантів утриматися від насильства.

Масові демонстрації противників президента Хосні Мубарака тривають в Єгипті з 25 січня. У зіткненнях з поліцією загинули не менше чотирьох осіб, більше 400 постраждали. Близько тисячі демонстрантів були арештовані.

Учасники акцій протесту заявляють, що Єгипет має взяти приклад з Тунісу, де масові заворушення призвели до повалення президента Бен Алі.

Коментуючи ситуацію в Єгипті, Білий дім заявив, що, незважаючи на те, що президент Єгипту Хосні Мубарак є близьким і важливим партнером США, Вашингтон не стане приймати чию-небудь сторону в ході антиурядових протестів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що син президента Єгипту Гамаль Мубарак, якого багато хто готував на зміну батькові на найвищій посаді, з грошима і золотом сім'ї таємно залишив країну.

Населення Єгипту, що становить близько 80 мільйонів чоловік, щорічно збільшується на 2 відсотки. Дві третини єгиптян молодші 30 років, і саме на цю вікову групу припадає 90 відсотків безробітних, зазначає Reuters. Близько 40 відсотків населення живе менше ніж на $ 2 в день, а третина країни - неписьменні.
28 января 2011, 11:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт