» Отдых » Новости туризма

Що й почім. Газета підрахувала, скільки бізнесменам обійдеться поїздка до Давосу

    всего 84291 отеля

Що й почім. Газета підрахувала, скільки бізнесменам обійдеться поїздка до Давосу

Сьогодні, 26 січня, у швейцарському Давосі відкривається Всесвітній економічний форум, де на тлі Швейцарських Альп змішуються політика, бізнес і шампанське. The New York Times підрахувала, у що обійдеться поїздка до Давосу компанії-учаснику.

Як передає BFM. ru, для участь у форумі візьмуть керівництво міжнародних компаній, політики і вчені з усього світу. По більшій частині давоська тиждень присвячений налагодженню контактів.

Отримати запрошення на цю зустріч вважають за велику честь, зазначає видання, і додає, що для керівника корпорації стати давосцем навіть всього на пару днів - це дороге задоволення.

Як пише The New York Times, тільки для того, щоб мати можливість приїхати в Давос, потрібно перебувати у некомерційної організації World Economic Forum, заснованої швейцарським економістом Клаусом Швабом.

У цій структурі є кілька рівнів членства. Базовий рівень, якого достатньо для отримання запрошення в Давос, передбачає сплату річного внеску в 50 тисяч швейцарських франків, що становить приблизно 52 тисячі доларів. Сам квиток на форум коштує 18 тисяч франків (19 тисяч доларів) плюс податки. Таким чином, за право участі в давоському форумі доведеться заплатити 71 000 доларів.

Але це тільки "вхідний квиток", який відкриває двері на всі публічні заходи, констатує газета, і пояснює, що якщо ви хочете пройти за обмежувальні бар'єри і прийняти участь у закритих сесіях разом з колегами по галузі, необхідно мати статус "асоційованого учасника" ВЕФ.

А за це доведеться платити річний внесок у розмірі 137 тисяч доларів. У сумі з платою за участь розширена програма в Давосі обійдеться делегату в 156 тисяч доларів.

Разом з тим, для того, щоб відвідати форум у супроводі когось із колег недостатньо просто заплатити ще 19 тисяч доларів - необхідно отримати статус "галузевого партнера", що передбачає щорічні членські внески в сумі 263 000 доларів. Якщо додати подвійну - за кількістю делегатів - суму плати за участь у форумі, виходить 301 000 доларів.

Нарешті, якщо відвідати ВЕФ передбачається в більш представницькому складі, скажімо, з п'яти чоловік, то мова йде вже про "стратегічне партнерство". Ціна - 527 тисяч доларів. На цьому рівні компанія-учасник ВЕФ може отримати до п'яти запрошень. У сумі з платою за участь в Давосі на п'ятьох це 622 000 доларів. У цьому році для стратегічних партнерів передбачена "жіноча квота" в 20%: у складі делегації з п'яти чоловік має бути присутня як мінімум одна жінка.

Крім власне вартості участі у форумі, компанії необхідно сплатити транспортні витрати, проживання та - в більшості випадків - організацію вечері або коктейль-прийому для клієнтів, де зазвичай і відбувається все основне на форумі.

Газета наводить у приклад одну велику інвестиційну компанію, яка в цьому році знімає для своїх співробітників будиночок неподалік від Давосу за 140 тисяч доларів на тиждень. За автомобіль з водієм від організаторів ВЕФ доведеться заплатити близько 10 тисяч доларів.

Переліт першим класом, наприклад, з Нью-Йорка в Цюріх обійдеться в 11 тисяч доларів, а політ туди - назад на приватному літаку - в 70 тисяч доларів.

У ресторані готелю Posthotel мінімальний рахунок на людину становить 210 доларів. Коктейль-прийом на 60-80 чоловік тривалістю в 2:00 обійдеться в 15 тисяч доларів, пише The New York Times.

У загальній складності, пише газета, Всесвітній економічний форум в Давосі - великий бізнес. Так, згідно з річним звітом організаторів, його проведення приносить 185 млн доларів виручки, приблизно стільки ж складають витрати, майже половина з них припадає на організацію заходів, а решту на зарплату персоналу. Але, незважаючи на масштаб події, у деяких оглядачів та учасників виникають сумніви в спроможності давоського форуму як майданчика взаємодії та налагодження контактів.

Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, в Швейцарії, в гірському курортному містечку Давосі розпочинає роботу черговий Давоський форум, як неформально називають щорічні збори Всесвітнього економічного форуму.
26 января 2011, 18:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт