» Отдых » Новости туризма

Всесвітній економічний форум в Давосі. Довідка

    всего 84291 отеля

Всесвітній економічний форум в Давосі. Довідка

41-й Всесвітній економічний форум відбудеться в швейцарському місті Давос з 26 по 30 січня 2011 року.

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) - міжнародна неурядова організація. Виникнення ВЕФ відноситься до 1971 році, коли в Женеві пройшов симпозіум, який зібрав близько 450 керівників провідних європейських компаній. З 1971 по 1986 рік організація називалася Європейський форум менеджменту.

На перших зустрічах форуму обговорювалися головним чином питання поліпшення позицій Західної Європи в конкурентній боротьбі. З роками тематика поступово розширювалася, включалися політичні і економічні питання, наслідки науково-технічного прогресу, проблеми заборгованості країн, що розвиваються.

У середині 1970-х рр.. в Давос стали запрошувати впливових людей з усього світу (членів урядів і лідерів бізнесу), і вже в наступному десятилітті форум отримав статус однієї з головних подій року.

Членами форуму є близько 1000 великих компаній та організацій з більш ніж 50 країн світу (ВЕФ щорічно на базі критеріїв "фінансового становища, якості менеджменту і репутації" переглядає склад учасників форуму).

Засновник і беззмінний керівник (президент) форуму - професор бізнес-адміністрування Женевського університету Клаус Шваб. Штаб-квартира організації знаходиться в Женеві.

Головним заходом ВЕФ є щорічні зустрічі, які проводяться традиційно на всесвітньо відомому гірськолижному курорті Давос наприкінці січня - початку лютого (за винятком сесії в Нью-Йорку в 2002 році, проведеної на знак солідарності з США після терактів 11 вересня 2001 року).

Щорічні зустрічі на всесвітньо відомому курорті проводяться з метою обговорення в неформальній обстановці найважливіших політичних і економічних проблем. Давос знаменитий не тільки тим, що збирає на кілька днів найбільш впливових людей світу - глав держав і урядів, лідерів світового бізнесу, видатних вчених та економістів, політологів. Він привабливий ще й тим, що дає можливість в неофіційній обстановці зустрітися політичним опонентам.

Дискусії в Давосі вже традиційно багато в чому визначають проблематику економічного року.

Основна форма роботи - семінари на самі різні теми. В рамках давоських зустрічей проводиться близько 300 пленарних засідань, семінарів і "круглих столів", а також "міні-зустрічі у верхах". Протоколів немає, виступи офіційно не фіксуються, прикінцеві резолюції не приймаються.

З 1979 року фахівці ВЕФ складають щорічну доповідь Глобальна конкурентоспроможність, в якому оцінюють більш ніж 100 країн світу за двома головними показниками - індексом потенційного зростання і індексом конкурентоспроможності. Останнім часом ВЕФ став випускати додаткові рейтинги окремих регіонів і секторів економіки.

Крім давоських нарад, проводяться регіональні саміти ВЕФ по Центральній і Східній Європі, Південно-Східній Азії, Близькому Сходу і Північній Африці.

У 2010 р. в Давосі відбулося 40-е ювілейне засідання Всесвітнього економічного форуму, який пройшов під девізом Поліпшити ситуацію у світі: переосмислити, перетворити, перебудувати. У роботі форуму взяли участь понад 2500 представників політичних кіл та бізнес-еліти з 90 країн.
26 января 2011, 09:54


Тэги: The World Economic Forum Davos





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт