» Отдых » Новости туризма

У Криму хочуть ввести туристичний збір

    всего 84291 отеля

У Криму хочуть ввести туристичний збір

Міністерство курортів і туризму Криму пропонує міським, селищним та сільським радам автономії ввести на своїх територіях туристичний збір у розмірі 1% від вартості тимчасового мешкання.
Про це повідомили в прес-службі міністерства курортів і туризму Криму з посиланням на міністра Олександр Лієва.

У прес-службі також зазначили, що внаслідок введення такого збору та за умови повної детінізації туристичного ринку в місцеві бюджети можливе надходження близько 150 млн. грн. щорічно.

При цьому міністр звернувся до місцевої влади з проханням спрямовувати отримані кошти на розвиток курортно-туристичної галузі, зокрема, на модернізацію курортної інфраструктури, житлово-комунальних об'єктів, на благоустрій парків, скверів, парковок, реконструкцію набережних і т. д.

Крім того, на думку Лієва, введення туристичного збору дозволить запровадити новий критерій оцінки ефективності туристичної індустрії.

Він нагадав, що на сьогоднішній день в Європі ефективність туристичного ринку оцінюється за трьома показниками: за кількістю туристів; кількості грошей, які вони залишили в економіці регіону, а також за кількістю діб.

"Оцінка ефективності туріндустрії за кількістю діб ніколи не застосовувалася в Криму, тому що їх неможливо було підрахувати. Завдяки введенню туристичного збору, це стає абсолютно реальним, оскільки ми бачимо, скільки ночей провели туристи на санаторно-курортному лікуванні, скільки людей розміщувалося в готелях, міні-пансіонатах, а також у приватних домоволодіннях, з яких також стягується туристичний збір ", - сказав міністр.

Олександр Лієв також нагадав, що згідно з новою редакцією Податкового кодексу України, туристичний збір стягується з громадян України, іноземців, а також осіб без громадянства, які прибули на територію того чи іншого регіону, де введено такий податок.

Разом з тим від сплати цього збору звільнені інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують їх (не більше одного супроводжуючого), особи, які прибули у відрядження; ветерани війни, особи, які прибули за путівками в санаторії та пансіонати, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та т. д.

У міністерство курортів і туризму Криму нагадали, що раніше в місцеві влади в Кам'янець-Подільському, Львові, Івано-Франківську та Маріуполі вже прийняли рішення про введення туристичного збору в розмірі 1% від вартості проживання в об'єктах розміщення. За даними міністерства, про намір ввести такий податок на минулому тижні також заявила влада Сімферополя, Євпаторії, Алушти і Севастополя.

Нагадаємо, 18 січня повідомлялося, що в столиці України ввели туристичний збір.
19 января 2011, 23:59





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт