» Отдых » Новости туризма

В аеропорт Жуляни можуть переїхати ще три авіакомпанії

    всего 84291 отеля

В аеропорт Жуляни можуть переїхати ще три авіакомпанії

Слідом за авіакомпанією Wizz Air Україна аеропорт Бориспіль можуть залишити мінімум три авіакомпанії, повідомляє газета Дело.

"У разі будівництва нового терміналу з більшою пропускною здатністю, в Жуляни може переміститися понад 30% усього пасажиропотоку з аеродрому Бориспіль, - пояснює експерт Центру економічного і політичного аналізу. Але тільки за умови модернізації аеродрому та будівництва нового багатофункціонального терміналу.

В першу чергу це буде стосуватися неукраїнських перевізників, які не мають код-шерінгових угод з українськими авіакомпаніями. "Це може бути Lufthansa, Аерофлот, Трансаеро, - продовжує він.

Що стосується так званого Пріватавіахолдінга - чотирьох авіакомпаній Аеросвіт, Дніпроавіа, ДонбасАвіа і Роза Вітрів, підконтрольних Ігорю Коломойському, - і МАУ, то для них немає сенсу міняти аеродром. У першого крім середньомагістральних і регіональних рейсів є ще й далекомагістральні літаки, які не можуть сідати в Жулянах через невідповідність злітно-посадкової смуги. У МАУ середньомагістральні літаки, але вся їхня база обслуговування знаходиться в Борисполі, там і ангари їх, і чеки вони там проводять. І для переходу в Жуляни їм доведеться змінити всю стратегію розвитку авіакомпанії, зазначає Дело.

Нагадаємо, що з 27 березня всі рейси Wizz Air Україна - внутрішні і міжнародні - будуть здійснюватися з аеропорту Київ (Жуляни).

До того, як змінити прописку керівництво Wizz Air розглядало можливість отримання низкозатратного терміналу в Борисполі, але ця робота не привела до бажаного результату і в кінцевому підсумку компанія дійшла висновку, що аеропорт Жуляни більше підходять до їх бізнесмоделі. До перерахованих вище плюсів можна віднести і те, що компанія зможе брати пряму участь в процесах перепроектування самого аеропорту.

Керівництво аеропорту Жуляни не приховує свій радості, в тому, що їм вдалося переманити такого великого перевізника у свої мережі. Wizz Air стали першими, хто ризикнув зробити цей крок, не чекаючи остаточної реконструкції аеродрому. Остаточно завершити реконструкцію ми повинні в квітні-травні 2012 року ", - резюмує перший заступник генерального директора Олексій Яковець.
19 января 2011, 14:09





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт