» Отдых » Новости туризма

Меркель категорично проти поділу єврозони на сильний північ і слабкий південь

    всего 84291 отеля

Меркель категорично проти поділу єврозони на сильний північ і слабкий південь

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю журналу Stern, коментуючи ситуацію навколо євро, відкинула ідею поділу єврозони на дві частини: сильний північ і слабкий південь.

"При мені цього не станеться. Я говорю від імені Німеччини чітке" ні "", - зазначила Меркель і додала, що відносини в Європі досить складні і їх не можна спрощувати і фарбувати в парні або білі кольори.

Крім цього, політик категорично відмовилася повертатися до німецької марки. "Ніякого повернення до марки не буде", - підкреслила Меркель, відзначивши, що ФРН залишається прихильною євро і зробить все можливе для підтримки стабільної європейської валюти.

Також канцлер зазначила, що розуміє занепокоєння людей за свої гроші, проте висловила впевненість, що у Німеччини вистачить сил справитися з ситуацією.

Крім того, в інтерв'ю журналуАнгела Меркель вперше чітко висловилася на підтримку французької ініціативи про створення загальноєвропейського економічного уряду. При цьому канцлер дала зрозуміти, що провідна роль має бути відведена 17 державам єврозони.

Як повідомила Меркель, ще в лютому минулого року, відповідаючи на пропозиції Парижа про створення єдиного економічного уряду, глави 27 держав ЄС дали зрозуміти, що вважають себе таким.

"Тепер встає питання, чи повинні 17 держав єврозони інтенсивніше співпрацювати один з одним? Я говорю так, але при цьому важливо не замикатися. Те, про що ми домовимося, повинно бути відкрито для інших, якщо вони побажають приєднатися до нас", - підсумувала Меркель.
19 января 2011, 14:27





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт