» Отдых » Новости туризма

Відпочинок All inclusive в Європі стає популярнішим

    всего 84291 отеля

Відпочинок All inclusive в Європі стає популярнішим

У боротьбі за російського туриста з Туреччиною і Єгиптом, європейські готелі намагаються вразити опонентів їх же зброєю, залучаючи наших співвітчизників відпочинком по системі all inclusive.

Подібна тактика допомагає європейцям роздобути найбільш консервативних клієнтів-сім'ї з дітьми, а заодно і самих екстремальних-російських алкоголіків, ласих на бари c безкоштовної випивкою.

Число туристів, що вибирають систему харчування all inclusive на європейських напрямках за останні п'ять років зросла більш ніж у 2,5 рази. Про це свідчать результати спеціального дослідження, опублікованого компанією «Мегаполюс турс», яка входить до складу швейцарського концерну Kuoni Group.

За даними «Мегаполюс турс», якщо в 2006 році частка путівок all inclusive в Греції становила 20,37% від загальних кількості, то в січні-травні 2010 року вже-54%. У Хорватії вона зросла-з 5,15% в 2006 році до 17,17% у 2010, а в Чорногорії з 7,30% до 21,25% відповідно. Тим самим, зростання становить 2-3 рази.

Купуючи путівку для відпочинку біля моря, росіяни часто не хочуть зв'язуватися з пошуком ресторанів в дрібних приморських містах.

«Не завжди у дітей є бажання і настрій плентатися з батьками в місто і шукати, де б поїсти. А тут в сотні метрів від басейну є місце, де зосереджені сотні страв одразу, - міркує Тетяна Ванд, керівник турфірми "Ванд Інтернешенел". - Хоча, самим батькам напевно ближче авторська кухня, коли в таверні або маленькому ресторанчику їжу готують особисто для тебе, не пропонуючи натомість інтернаціональної мішанини з салатів і жаркого ».

За спостереженнями Ванд, захоплення all inclusive змістилося в регіони. Москвичі воліють європейський підхід-є мало, але смачно.

«Для сімейних пар дуже важливо, щоб було" все включено ". Діти, як правило, їдять потроху, але часто. А при необмежених підходах до столу, все можна перепробувати. До того ж в якості бонусу подають морозиво або додають до загального "шведського столу" дитяче меню », - розповіла газеті" Газета "Наталія Новікова, представник компанії Tui-Vko. Деякі готелі включають в систему «все включено» крім «шведського столу» в центральному ресторані ще й можливість записатися в ресторан а-ля-кард.

«На європейських курортах відчутно зростає частка готелів з харчуванням" все включено ", причому особливий акцент готельєри роблять на залучення сімей з дітьми», - говорить Олена Герасимова, представник «Мегаполюс турс».

У Греції все більше готелів проводять в сезон спеціальні акції, в рамках яких дитина отримує безкоштовне проживання або харчування, або ж і те, і інше. У Хорватії та Чорногорії перехід на all inclusive дозволяє повністю завантажити персонал готелю.

Приклад подають Туреччина, Єгипет і країни Карибського регіону-Куба і Домінікана, де частка all inclusive наближається до 100%.

«На Карибах система all inclusive гарантує необмежену кількість місцевих алкогольних напоїв, зокрема, рому, а також різноманітну місцеву кухню», - коментує Герасимова.

У карибського «все включено», на відміну від європейських і навіть турецьких стандартів, коли бенкет шлунка припиняється близько опівночі, їжу і напої можна поглинати цілодобово. «Прокинувся, захотілося випити, спускаєшся в бар і випиваєш», - розповідає Герасимова.

На думку Тетяни Ванд, багато російські туристи продовжують купуватися на алкогольні «приманки», проводячи більшу частину відпустки в барі.

Новікова з TUI-Vko не згодна: «Десять років тому я їздила в Туреччину, в досить пристойний готель 4 * і побачила там справжнє неподобство: туристи перші три дні пили не перестаючи, потім день хворіли, а ще пару днів відходили. Зараз такого немає. По крайней мере, я не помічала ».

Відпочинок за системою «все включено» на популярних європейських напрямках, теоретично дозволяє туристам заощадити. Економія на походах в ресторан може досягати 350-400 євро з людини за десять днів відпочинку. «Це, якщо допустити, що людина буде з'їдати в міському ресторані, стільки ж скільки він їсть" безкоштовно "у готелі», - підрахувала Тетяна Ванд.

За даними Новікової, різниця в ціні між турпакетом, що включає сніданки і вечері, і путівкою all inclusive мінімальна і становить 100 євро з людини. Повідомляє газета "Газета".
24 мая 2010, 09:28





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт