» Отдых » Новости туризма

У Швейцарії все частіше можна стати жертвою пограбування

    всего 84291 отеля

У Швейцарії все частіше можна стати жертвою пограбування

У Швейцарії після вступу в Шенген сильно зріс рівень злочинності: відкрилися кордони дозволили безперешкодно проникати на територію спокійній колись країни всім бажаючим. Найбільше число злочинів відбувається в Женеві.

У 2009 році кількість кишенькових крадіжок зросла тут на 15%, число автомобільних крадіжок - на 8,9%: це найвищі цифри по країні. При цьому злочинців вдавалося спіймати лише в 12% випадків. В цілому 80% всіх злочинів, що здійснюються в нинішньої Швейцарії, припадає саме на крадіжки та пограбування.

В першу чергу потрібно стежити за своїми сумками і кишенями: речі можуть вирвати з рук прямо в центрі міста. Туристам рекомендується не носити сумки і фотоапарати на одному плечі, а надягати "діагонально". Слід додатково зміцнювати рюкзаки ременями на животі і не залишати документи і цінності в їх кишенях.

На вулицях Женеви тепер сидять наперсточники. Крім того, шахраї тут діють за іншими, досить поширеним і в Росії, схемами обману. Наприклад, людині вручають золотий годинник під приводом "Я їх тільки що знайшов, візьміть, це вам подарунок", а потім людину звинувачують у крадіжці цінності і вимагають гроші.

Проста до геніальності схема шахрайства на дорогах: там в лобове скло автомобіля кидають сире яйце, після чого включаються двірники - автоматично, або це робить водій. Яйце тут же розмазується по склу, і продовжувати шлях стає небезпечно: нічого не видно. Машина змушена зупинитися - і на неї тут же нападають очікували саме такої реакції грабіжники.

Подорожуючим на автомобілі по Швейцарії, що потрапили в подібну ситуацію, рекомендується не включати двірники (або негайно відключити їх), не зупинятися, і обов'язково блокувати двері. Яйця в Швейцарії самі по собі по вулицях не літають: кинуте в автомобіль яйце однозначно означає пастку.

Основні джерела неприємностей - араби і румунські цигани. Вони захоплюють порожні будинки і перечікують в них зиму. У сусідній Франції на законодавчому рівні заборонено виганяти людей на вулицю в холодну пору року, і в результаті створюються тепличні умови для криміналу. Варто додати, що від румунських шахраїв страждає і Фінляндія, і багато інших країн Європи, але способу протистояння зростаючому рівню злочинності ці держави поки не придумали.

У Женеві з її населенням в 180 тисяч чоловік за останній рік число поліцейських довелося збільшити до 1500 осіб: це рекорд за всю історію держави. Однак і це не допомагає. Тому все, що залишається і місцевим жителям, і туристам - це самим бути гранично уважними і обережними.
17 ноября 2010, 14:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт