» Отдых » Новости туризма

Компанія Ахметова може побудувати найбільший парк ВЕС в Україні

    всего 84291 отеля

Компанія Ахметова може побудувати найбільший парк ВЕС в Україні

Найбільший в Україні приватний енергохолдинг ДТЕК має намір побудувати на узбережжі Азовського моря вітрові парки сумарною потужністю 1,2 ГВт, повідомляє холдинг на офіційному веб-сайті.

"ТОВ Вінд Пауер реалізовує портфель проектів будівництва наземних ВЕС (вітрових електростанцій) на узбережжі Азовського моря загальною потужністю близько 1200 МВт", - йдеться в повідомленні.

В даний час Вінд Пауер проводить конкурс з відбору розробника проекту будівництва Ботієвської ВЕС встановленою потужністю 200 МВт.

"Пілотний проект будівництва Ботієвської вітроелектростанції буде реалізовано як проект спільного впровадження, який після введення в експлуатацію приведе до щорічного скорочення викидів парникових газів в еквіваленті 551 тис. тонн вуглеводнів", - зазначають у ДТЕК.

Як повідомлялося, ДТЕК має намір в 2011 році почати будівництво вітряної електростанції потужністю 200 МВт.

Раніше заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Донецької облдержадміністрації (ОДА) Світлана Косухіна повідомила про плани компанії Вінд Пауер ДТЕК будівництва вітряних парків сумарною потужністю 700 МВт на території Першотравневого та Володарського районів. За її словами, очікувана сума інвестицій складе близько EUR1 млрд.

У прес-службі ДТЕК підтвердили зацікавленість холдингу в будівництві вітроелектростанцій на території Донецької області, проте зазначили, що "конкретний проект ще не розроблено, тому про суму інвестицій поки говорити рано".
10 ноября 2010, 07:44





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт