» Отдых » Новости туризма

На центральній площі Стамбула прогримів вибух. Постраждали щонайменше 32 людини

    всего 84291 отеля

На центральній площі Стамбула прогримів вибух. Постраждали щонайменше 32 людини

У Стамбулі на центральній площі Таксим сьогодні пролунав вибух. Як повідомляє місцеве телебачення, інцидент стався біля чергували в цьому районі співробітників поліції особливого призначення. За попередньою версією, вибух був спрямований проти правоохоронців.

Площа Таксим є найбільш популярним в Стамбулі місцем прогулянок городян. Крім того, тут часто проходять акції і мітинги різних громадських і професійних об'єднань. У зв'язку з цим по вихідних днях на площу стягуються додаткові підрозділи поліції.

Постраждали, щонайменше, 32 людини. Як повідомив телеканал CNN-Turk, серед поранених - 15 поліцейських і 17 випадкових прохожіх. 23 постраждалих вже виписані з лікарні або отримали допомогу на місці.

Поранених оперативно доставили в лікарні в каретах "швидкої допомоги" і на вертольотах. Іноземців, за наявними даними, серед них немає. Поліція повідомляє, що в районі вибуху було виявлено ще один пристрій схоже на бомбу. Їм зараз займаються сапери.

Площа оточена. Тим часом, за даними низки ЗМІ, в результаті вибуху загинули дві людини, передає "Інтефакс".

За інформацією голови Управління безпеки Стамбула Хюсеіна Чапкина, теракт скоїв смертник-чоловік. Він спробував відкрити двері поліцейської машини, чергував на площі Таксим, щоб забратися в салон. Не зумівши відкрити заблоковану зсередини двері, терорист привів у дію вибуховий пристрій біля машини.

За словами поліцейських, вони знайшли тіло смертника, передає ІТАР-ТАРС.

Представники влади різко засудили теракт, а президент Абдуллах Гюль назвав акцію нелюдської і закликав сусідні з Туреччиною країни активізувати спільну боротьбу з тероризмом.

Як передає Бі-Бі-Сі, у подію підозрюють угрупування, пов'язані з Аль-Каїдою, а також курдських сепаратистів.

Групи, пов'язані з Аль-Каїдою в Туреччині маленькі, проте активні. Поліція проводить часті арешт членів цих угрупувань. Саме одна з таких груп організувала вибух поблизу Британського посольства у Стамбулі в 2003 році, в результаті чого загинули 28 людей.

Жодна з відомих екстремістських угрупувань поки не узяло на себе відповідальність за вибух. При цьому агенство нагадує, що в неділю очікувалося закінчення припинення вогню, оголошеного два місяці тому курдськими сепаратистами. Бойовики Робочої партії Курдистану багато років ведуть збройну боротьбу за створення курдської держави. У минулому члени цієї організації здійснювали вибухи в Стамбулі.

У червні в результаті вибуху бомби в Стамбулі отримали поранення 15 чоловік, у тому числі поліцейські. Вибуховий пристрій, встановлений на узбіччі дороги в західній частині міста, був приведений в дію, коли повз проїжджав поліцейський автобус.

В кінці того ж місяця троє військовослужбовців і 17-річна дочка одного військовослужбовця загинули в результаті підриву автобуса в Стамбулі. Теракт стався рано вранці в західній частині міста - районі Халкали. Теракт був спрямований проти автобуса, в якому їхали військовослужбовці, а також їхні дружини та діти.
31 октября 2010, 11:44





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт