» Отдых » Новости туризма

Вулкан накрив попелом туристичні маршрути на острові Ява

    всего 84291 отеля

Вулкан накрив попелом туристичні маршрути на острові Ява

На індонезійському острові Ява перепочинок взяв вулкан Мерапі, який влаштував 26 жовтня згубне виверження, коли хмара вулканічного попелу і пекла накрила територію в радіусі 10 км від кратера, позбавивши життя 30 людей і знищивши чимало поселень. Втім, уряд поспішив попередити своїх громадян, що найгірший сценарій ще не вичерпав себе. Так що про безпеки і стабільності не може бути й мови. Іншими словами, влада наполегливо порадили евакуйованому населенню утриматися від повернення в свої будинки до отримання нової інформації.

На думку науковців, які досліджують життя вулкана Мерапі, нинішнє виверження різко відрізняється від поведінки вулкана в минулому в аналогічних ситуаціях. Про це, як кажуть фахівці, свідчить той факт, що ще до що прийшов на вівторок виверження, гора вже почала накопичувати потенціал вибуху, який на сьогоднішній день в три рази перевищує силу всіх попередніх вивержень. Правда, цього разу Мерапі обмежився викидом тільки вулканічного попелу без виверження великих фрагментів гірських порід.

Поки ж директор державного заповідника Борободур (Borobudur National Park) оголосив, що у вівторок вулканічні хмари накрили відноситься до VIII століття дорогоцінний пам'ятник буддистської архітектури в околицях Магеланг (Центральна Ява). Білий попіл засипав вхід, ступи і місцями сам храм, товщина покриву склала 5-6 см. Сьогодні сходження на Борободур закрито: необхідно вимести вулканічні викиди і очистити споруду. Роботи повинні зайняти близько тижня. Втім, ніхто не заважає туристам насолоджуватися видом Борободур з парку.

Судячи по специфічному, різкого запаху, до складу вулканічного попелу повинні входити сполуки сірки, відомі своєю здатністю стрімко руйнувати гранітні плити стародавніх монументів. І храм Борободур ризикує в тій же мірі. Тепер ученим належить взяти зразки попелу для докладного хімічного аналізу, які дозволить вибрати оптимальний спосіб очищення і збереження монумента.

Керівництво Індонезії, в свою чергу, виступило з черговою заявою, в якому зазначило, що розташовані на південь від Мерапі місто Джакарта і його аеропорт як і раніше знаходяться в безпеці, а всі авіарейси виконуються в штатному режимі. Це не переконало авіакомпанії і вони попередили пілотів про необхідність коректувати безпосередньо в повітрі трасу в районі Мерапі, щоб не зіткнутися з вулканічними хмарами.

Починаючи з четверга, Центр допомоги туристам острова Ява і «Sahabat Merapi» відкрили в Джакарті спеціальний пункт для туристів за адресою Jalan Lingkar Utara 234 для координації дій.
30 октября 2010, 19:23





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт