» Отдых » Новости туризма

Готелі Петербурга заробляють на форумі

    всего 84291 отеля

Готелі Петербурга заробляють на форумі

Місцевий ринок знову запідозрили у підвищенні тарифів.

Готелі Санкт-Петербурга, незважаючи на попередження ФАС, серйозно підвищили ціни на розміщення з 16 по 20 червня, коли в місті проходить Петербурзький міжнародний економічний форум, пишуть «Комерсант», відзначаючи, що готелям вигідніше заплатити штрафи, ніж упустити прибуток.
Мова йде про найбільш затребуваних готелях Північної столиці рівня 4-5 *.
  «Ціни підвищуються у кілька разів, а в деяких засобах розміщення досягають 700%», - розповів член Російської готельної асоціації Олексій Мусакин.
У попередні роки цінова політика готелів була аналогічною, щоправда, як визнають експерти, 2010-й буде рекордним щодо підвищення тарифів. Не зупиняє готельєрів та увагу ФАС, не перший рік виявляв занепокоєння ситуацією: в цьому році отельерам вже виставлено попередження (в минулому році була зроблена невдала спроба оштрафувати 11 петербурзьких готелів, які підвищили ціни під час економічного форуму 2008 року).
За оцінкою А. Мусакин, навіть у разі призначення готелю штрафу, ця сума не зможе перекрити вигоду від продажів у період підвищеного попиту. «Таке серйозне підвищення цін пов'язане з бажанням швидко компенсувати збиткові наслідки кризового року», - говорить експерт.

Червень вважається високим сезоном, до того ж час проведення форуму збігається з періодом білих ночей. Правда, «троячки» і не найзатребуваніші готелі 4 * залишають ціни високого сезону. У службі бронювання готелів Петербурга підтвердили, що ціни підвищилися тільки на найбільш затребувані готелі 4-5 *.
«Зазвичай операторів ще при підписанні контрактів восени попереджають про підвищення цін під час проведення подібних заходів, і в цьому немає нічого дивного, адже ми живемо в умовах ринку», - коментує виконавчий директор «Райзербюро Вельт» Лариса Зазуліна. За її словами, в Петербурзі існує «пул» готелів, які орієнтовані на прийом гостей такого заходу як економічний форум. Серед них називається «Гранд Готель Європа», «Асторія», «Невський Палас». «Оператори намагаються в такі дати не планувати групи, хоча іноді як виняток можна домогтися контрактних цін», - зазначає Л. Зазуліна.
17 мая 2010, 14:11


Тэги: тураператор, сговор отелей, завышение цен на отели





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт