» Отдых » Новости туризма

Росія планує побудувати п'ять гірськолижних курортів

    всего 84291 отеля

Росія планує побудувати п'ять гірськолижних курортів

До 2020 року Росія має намір побудувати на Північному Кавказі п'ять нових гірськолижних курортів вартістю 451 440 000 000 руб

Створення курортів на Північному Кавказі вимагатиме у два рази більше коштів, ніж підготовка Сочі до Олімпіади-2014, на яку заплановано 206 млрд руб, пише Коммерсант.

"Днями робоча група завершила розробку концепції будівництва п'яти курортів в рамках туристичного кластеру на Північному Кавказі", - відзначив глава групи віце-спікер заксобранія Краснодарського краю, голова комісії з удосконалення діяльності Олімпійського комітету Росії Ахмед Білали.

Як пише видання, будівництво гірськолижних комплексів планується в Матласе (Дагестан), Мамісоне (Північна Осетія), Архиз (Карачаєво-Черкесія), Лаго-Наки (Адигея) і на Ельбрусі (Кабардино-Балкарія). "Зараз Минрегионом розробляється стратегія розвитку Північного Кавказу, куди має увійти пункт про створення туристичного кластеру", - повідомив замполпреда президента в Північно-Кавказькому федеральному окрузі (ПКФО) Максим Бистров. Це, за його словами, має прискорити початок будівництва курортів.

"Загальний обсяг вкладень за десять років у п'ять курортів ПКФО може скласти 451 440 000 000 руб. (Близько $ 15 млрд), з них 272 млрд руб. -кошти інституціональних інвесторів, +119280000000 руб. - Приватні інвестиції і кредити банків. Бюджет ж вкладе близько 60 млрд руб. у створення дорожньої інфраструктури та інженерних мереж. Держінвестиції повинні бути виділені через ВАТ ОЕЗ ", - наголошується в матеріалі.

Згідно з даними, загальна площа, яку займуть п'ять курортів, досягне 4 тис. га, де необхідно побудувати гірськолижні траси протяжністю 803 км і 104,5 тис. місць для розміщення туристів. "Також до вже п'яти чинним в регіоні аеропортам планується побудувати два нових. Найбільшими курортами повинні стати Мамісон, де на 1,5 тис. га планується побудувати 300 км трас і 50 тис. місць для туристів, і Архиз, де довжина спусків складе 278 км, а кількість готельних місць 21 тис. ", - йдеться в повідомленні.
17 мая 2010, 11:08
http://korrespondent.net





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт